Skocz do zawartości

co sadzicie o tej sondzie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!moja Bmka zaczela sie troche dlawic i czasem faluje na wolnych obrotach pojechalem podlaczyc ja pod kompa i okazalo sie ze sonda lambda jest do wymiany.Ciekaw jestem czy ktos z wac montowal te sonde z linku i jak sie ona sprawuje?Warto ja kupic?
Opublikowano

Właśnie...gdzie ten link :?: :?: :?:

Proponuję kupić oryginalną Boscha i nie bawić się w uniwersalne.

Pozdrawiam

Smykoo

Było: e30 320i & e36 325i

Opublikowano
kolego jeśli chcesz uniwersalna to kup ale chociaż żeby była markowa bo inaczej za pół roku będziesz musiał kupić następną,a pozatym uniwersalna od Oryginalnej rózni sie tym ze jest bez wtyczki niczym pozatym jeśli nie wieżysz poproś sprzedającego w sklepie aby ci pokazał jak wyglada uniwersalna np.boscha a jak oryginalna boscha, rożnica żadna oprócz tego ze jedna jest z fabrycznie zaciśniętą wtyczką osobiście sam niedawno zakupiłem taka uniwersalna sonde i nic dodać nic ująć spełnia swoje zadanie. :8)
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
Gdyby to faktycznie była sonda NGK, to możnaby się nad tym zastanowić, ale sprzedający wyraźnie napisał, że na zdjęciu jest NGK. Tym czasem pewnie sprzedaje całkiem co innego. Tanio kupisz to dwa razy kupisz. Jeżeli zamierzasz pojeździć tym autem, to zainwestuj w oryginał. Może być sonda uniwersalna bez wtyczki tak jak napisał kolega powyżej, ale niech będzie oryginalna np Bosch.
Opublikowano
Ja proponowałbym coś takiego. jakieś 5 lat temu tez kupiłem nowa sondę na giełdzie taką bez wtyczki i miałem powazny problem aby tą wtyczkę przelutować bo w przewodach są stalowe druty i cyna nie łapie. Chyba że załatwisz sobie nową wtyczkę z pinami do zaciśnięcia. Ja obecnie jestem tez na etapie wymiany sondy i zamówiłem cos takiego dla świętego spokoju. http://moto.allegro.pl/item722994791_sonda_lambda_bmw_3_316_318_320_325_0258003231_nowa.html#gallery
Opublikowano
Kabli od sondy się nie lutuje. Jak kupisz uniwersalna markową sondę to w zestawie będą wszystkie niezbędne elementy do zarobienia wtyczki.