Skocz do zawartości

problem z dieslem e46 2000 rok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jestem nowym uzytkownikiem tego forum sprowadziłem BMW E46 diesla 135 ps moja radość skonczyla sie jednak szybko klopoty z silnikiem brak mocy [ podobno przeladowuje turbina ] krotko mowiac szukam fachowca ktory by znal ten temat okolice GŁogów wroclaw , mam nadzieje, ze mi ktos pomoze

pozdrawiam

TETR

Edytowane przez TETR
Opublikowano

Witam [ mam nadzieje ze mi nie zamknie ] nie wiedzialem gdzie wpisac post po przeczytaniu wszystkich ktore mialy zwiazek z podobnym problemem jak moj w koncu postanowilem napisac i poprosic o pomoc.

zaczelo sie od tego ze po wszystkich rejestracjach wymianach oleju itp. auto nie ma mocy nie mialo jej juz od poczatku zanim mechanik wywalil i wyczyscil turbine [ a kierownica byla zapieczona i nawet jakies rysy wewnatrz turbiny i zadziory byly ] zlozyl wszystko i dlej nic bez zmian po przeczytaniu waszych postow pozamienial te zawory sterujace turbina i tez bez zmian zauwazyl ze jednak po wyczyszczniu jej [turbiny] jak jechal na jazde probna cos mu silnik dziwnie na wolnych zaczal przebierac niby jak jest zimny jest ok jak sie rozgrzeje to cos przebiera poza tym turbo nie dziala dalej.

Zanim wyciagnal turbine bylem na kompie -- bylo jakies 8 bledow 3 swiece do wymiany, cos tam z tempomatem no a glownie przeladowanie turbiny.

Jednak teraz juz rozklada rece no a ja zostaje z problemem, pozostaliscie mi Wy fani BMW.

licze na pomoc

pozdrawiam TETR

ps. przepraszam, ze pisze bez znakow ś ć ź ą ę ale jestem po urazie rdzenia i jezdze na wozku http://tetraplegik.com/

Opublikowano

Hmm,zastanawia mnie co to za magik z tego mechanika, że rozbiera turbo, czyści i składa ponownie...

Te turbiny ze zmienną geometrią nie podlegają generalnie naprawie.Przynajmniej po rozebraniu zawsze trzeba dac nowe uszczelnienia...Bardzo mało ludzi potrafi tą turbinę zregenerować i już tylko garść poprawnie wyważyć.

Miałem podobny problem.Moja turbina rownież odmówiła posłuszeństwa.Wymiana przepływomierza oraz wymiana wirnika i uszczelnień w turbo załatwiły problem.Jeśli chcesz to na PW dam Ci namiar na kolesia od turbin.Jako jedyny w Polsce posiada odpowiednią wyważarkę do tego typu turbin.Koszt takiej naprawy ok 800-1000zł

Opublikowano

witam po czyszczeniu turbiny nic nie trzeba wywazac wirnika sie nie rusza tylko czysci kierownice zmiennej geometri praktycznie kazdy co ma jakies pojecie to sobie moze wyczyscic kierownice uszczelek tez sie w turbinie nie wymienia bo poprostu ich nie ma wszystko jest poskrecana na sruby i wcisk wymienia sie tylko uszczelki przy wezach cisnienia oleju co ida do turbiny oraz laczenie turbiny z wydechem i blokiem silnika

ps jak miales wzery to mechanik mogl oddac do piaskowania i bylo by po problemie

bmw e46 330d automat 204 ps

bmw e46 320d manual 150 ps

a3 110 ps ahf

suzuki gsxr 1000 k3 175 ps 0-200 7sek :P

bylo a6 c5 2.5 tdi quattro ake -mile wspomnienie