Skocz do zawartości

centralny zamek nie otwiera drzwi kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pojawil sie mi problem z zamkiem w aucie

Mam zalozony jakis alarm (no name) kilka lat juz ma.

Samochodzik zamykalem otwieralem nie bylo zadnych problemow z nim.

Ktoregos dnia chce zamknac samochod a tu dzonk. Alarm zazbraja swiatla mrygaja syrenka pika ale nie rygluja sie drzwi. Nie probowalem z kluczyka bo mialem rozwalone wkladki i tylko pilotm da sie. Dzisiaj postanowlime to naprawic. Zauwazylem ze jak w pilocie naciskam przycisk to cos w frzwiach slychac jakby cichutki dzwiek silownika ale nie zamykal. Gdy pomoglem reka wciskajac rygielek zamknelo drzwi. Diagnoca wymiana silownika. Pojechalem na szrot wykrecilem zamontowalem a tu dalej to samo. Postanowilem naprawic wkladke aby dalo sie kluczykiemn zamykac auto. Rozebralem klamke i zepsute byly te malutkie wylacznkiki ktore wkladke zwiera i daje impuls do c. zamka. Wycieczka na inny szrot zakup podmiana. Po wymianie jest tak ze zamykla sie kluczykiem i wszystko zamyka ladnie. Problem jest taki ze gdy otwieram kluczykiem otwiera wszystko oprocz drzwi kierowcy. Musze potem pilotem alarm zazbroic potem rozbroic i jednoczesnie ciagnac rygielek od drwi kierowcy. Wtedy sie otworzy. Silownik na 100% dobry. Obstawim ze alarm spustoszenie robi ale nie znam sie na tyle by grzebac w sterowniku alarmu. Ma ktos jakis pomysl bo juz w aucie doprowadzilem wszystko do idealu a tu taki niesmak sie mi przytrafil.

Juz mi nie zalezy na alarmie i pilocie byle otwierac normalnie kluczykiem bez kombinacji.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam

czesto peka aluminiowa podstawa trzymajaca silownik zamka

zdejmij tapicerke i zobacz

pozdrawiam

i nic więcej oprócz prawdziwej radochy z jazdy...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,podejrzewam że będziesz miał pęknięty kabel w drzwiach w tej gumie co prowadzi kable z budy do drzwi, auto ma swoje lata a w tym miejscu od strony kierowcy drzwi pracują najwięcej,pozdrawiam
Opublikowano
hym........... u mnie z kluczyka nie chodzi od strony kierowcy nic przedzwonilem kabelki przejscie jest zmienilem dwukrotnie mikro wylaczniki, gdy pociagne za klamke zapala mi sie swiatelko we wnetrzu lecz kuczykiem nic niemoge wskorac . Pozdr

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano
pierwsza sprawa najprostsze wyjście to sprawdzić siłownik jeśli siłownik jest sprawny to zacznij szukać przerwy w obwodzie a to już żmudna i nudna robota :twisted: