Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy ktoś z kolegów próbował już nowej płyty z mapą Polski do nawigacji bussines. Jakie wrażenia? Czy warto kupić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Działa nieźle - jest duże pokrycie Polski i podobno 67% pokrycia adresów z numerami. Jest OK - korzystam o 2 tygodni a jeżdzę w różne miejsca.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jak wygląda baza POI (fotoradary, punkty kontroli itp). Czy mozna je łatwo definiować i ewentualnie korzystać z bazy stworzonej przez innych.
Opublikowano

Witam

Również zastanawiam się nad zakupem płyty do nawigacji Business 2009-2. Interesują mnie punkty POI (hotele, ASO, serwisy, stacje, restauracje etc.) oraz szczegółowość adresów w Polsce.

P.S.

Mam problem w swoim aucie. Nie mogę wyjąć płyty od nawigacji, próbuje zrobić to przyciskiem do wyjmowania płyty pod panelem klimatyzacji, ale nie daje rady. Proszę o pomoc.

P.S.2

Czy wiecie jaką mapę Europy zachodniej montowano w 3er po liftingu (czytaj listopad 2008) ? BMW BUSINESS MAP 2009-1, czy starszą ?

Opublikowano
Witam

Również zastanawiam się nad zakupem płyty do nawigacji Business 2009-2. Interesują mnie punkty POI (hotele, ASO, serwisy, stacje, restauracje etc.) oraz szczegółowość adresów w Polsce.

P.S.

Mam problem w swoim aucie. Nie mogę wyjąć płyty od nawigacji, próbuje zrobić to przyciskiem do wyjmowania płyty pod panelem klimatyzacji, ale nie daje rady. Proszę o pomoc.

P.S.2

Czy wiecie jaką mapę Europy zachodniej montowano w 3er po liftingu (czytaj listopad 2008) ? BMW BUSINESS MAP 2009-1, czy starszą ?

jest coś takiego jak zabezpieczenie przed wyjęciem płyty, które jest używane w firmach wynajmujących auta. nie wiem czy nie masz tej opcji aktywnej. Nie wiem jak to sprawdzić i nie wiem jak to deaktywowac

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pytanie do kolegi Trzastek. Czy jeżdził Pan po W-wie korzystając z tej mapy. Słyszałem, że baza ulic wpisana jest niekonsekwentnie - raz zaczyna się od imienia patrona, innym razem od jedo nazwiska, albo jeszcze w inny sposób. Może lepiej trochę poczekać do następnej wersji, plotka mówi,że na EURO 2012 wszystko będzie super, bo i niemcy będą bardzo zainteresowani, jak dojechać do hoteli i stadionów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest poniekąd prawda. Jeżeli np. nazwa ulicy zawiera imię i nazwisko wraz z tytyłem naukowym (Prof, Dr. itp) to zaczynamy szukać po tytule naukowym. W niemcowni też tak jest :-( i to chyba od nich standard w tych mapach się przyjął. Z resztą dziwnych rzeczy się jeszcze nie spotkałem . Sprawdzę czy jak jest np. aleja Powstańców wlkp. czy ulica Powstanców Wlkp. to czy trzeba szukać po alei czy ulicy bo tego nie sprawdzałem ale chyba nie będzie z tym problemu. Do dużych plusów należy zaliczyć szybkość przeliczania trasy i korektę po zmianie trasy. Nie ma podglądu mapy a to jest minus.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ok. 720 PLN bez zniżek.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
A bylem ostatnio w salonie i powiedzieli mi ze nie ma jeszcze plyty nawigacji z polska... Ojciec kupil auto z nawigacja buisness i przez rok nie mogl korzystac bo caly czas mowia ze nie ma plyty. Czyli ile kosztuje plyta (europa + polska) ?