Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do kupienia drzwi do mojej e34 w tym samym kolorze,jakie jest prawdopodobieństwo ze nie będzie różnicy w odcieniu odnośnie reszty auta?proszę o szybka odpowiedz.pozdr.

moje auto jest z 1991roku a dawca drzwi z 1993roku.

Opublikowano
Nie wiem jaki masz kolor ale myślę, że możesz kupić te drzwi bo się opłaca. Sam tak dawniej zrobiłem (jeszcze zanim malowałem cały samochód na około)i byłem zadowolony. Potem trochę kosmetyki i będzie OK. Kolory powinny w 95% pasować. Tylko będziesz musiał chyba przerzucić zamek z elektryką ze swoich bo w 93r. były już te trochę nowsze połączone z siłownikiem centralnego zamka, (nie wiem jak z kostką). Powiem Ci ,że jak chodzi o gołe drzwi to ok (jeszcze będziesz miał rurę wzmacniającą drzwi na wypadek uderzenia w bok), ale ja któregoś dnia przymierzałem się do przełożenia tylnych drzwi (tyle że mój jest 93r a drzwi były coś 91/92) i nawet ta czarna kostka która wchodzi w słupek była inna - więc odpuściłem. Zwłaszcza ,że o ile w moich drzwiach mogłem spokojnie w rynience odkręcić śrubkę by dobrać się do zamka to w "ładniejszych z zewnątrz" drzwiach które miałem kupić rynienka była tak skorodowana że śrubka się "wyrobiła". A wyciągać zamek bez zdjęcia rynienki to oznacza pokaleczone dłonie ( udało mi się ale takim kosztem). Także obejrzyj drzwi w środku,rynienkę-prowadnicę na szybę,budowę zamka,ilość i rodzaj połączeń elektrycznych (no i oczywiście ilość pinów i ich układ w kostce do słupka) - chyba ,że zakładasz samą blachę... Pozdrawiam!
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Ja tak zrobilem i niestety widac roznice ale mojto rok 90 a dawca byl z 97 polerka nic nie dala dodam ze lakier marutisblau metalic (287) i to pewnie wina koloru :cry2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Akurat pracuje przy lakiernictwie i powiem tak: mogą pasować ale nie muszą nawet jeśli będzie ten sam nr lakieru. Wystarczy że były już wcześniej lakierowane albo samochód był lakierowany i nie będzie pasowało. Polerka lekko może zatuszować różnice odcieniu ale nie skoryguje go. Pozdrawiam
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina