Skocz do zawartości

316i Wyciek oleju z podstawy filtra oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.mam problem jak w temacie,cieknie olej miedzy blokiem silnika a podstwą filtra oleju,może ktoś z was miał podobny przypadek?czy jest problem z wymianą tej uszczelki?jakie koszty naprawy?czy brać się za to samemu?wyciek występuje w silniku o poj.1894 bmw 316,z góry dzięki za podpowiedzi
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AP31&mospid=47661&btnr=11_1568&hg=11&fg=30

Miałem to samo, na początku kapało, potem było tylko gorzej. Do wymiany poszła uszczelka (6) i tulejka (4) z oringiem. W sumie do wymiany był sam oring, ale wymieniłem komplet, ponieważ w aso wszystkie te elementy kosztują grosze. Zleciłem całość mechanikowi, ponieważ to nie na moje siły, trzeba zdemontować sporo elementów by się dostać. Koszt jaki poniosłem to 300zł.

Opublikowano

kolego powiedz ile czasowo zajęła wymiana tych uszczelek?czy po wymianie jest wszystko ok?w ASO maja od ręki te uszczelki?

pozdro.dzięki

Opublikowano
Nie wiem ile czasu zajęła wymiana (samochód zostawiłem na dzień), teraz jest wszystko w porządku, części w jednym ASO były od ręki, w drugim tydzień czekania. Mam blisko siebie 3 ASO BMW więc miałem części w tym samym dniu.
  • 2 lata później...