Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Potrzebuje waszej pomocy. Posiadam radyjko Presidenta i mam do niego antene Hustler IC 100. Nie jestem z niej do konca zadowolony i chciałbym ja zmienic na nowa znacznie lepsza. Mozecie mi doradzic która bedzie naprawdze dobra , a moze powiedzcie mi jakie sa najlepsze anteny tak do 400 zł.Chiałbym miec najlepsza tak jak samochodzik :mrgreen:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Ja mam Presidenta za 300zł, nazwy Ci nie powiem, ale w tej cenie jest jedna taka. Co do użytkowania jest naprawdę super, dobry zasięg, za tą cenę to naprawdę dobry wybór :)
E46 330D :)
Opublikowano

ja mam harry II presidenta i antene Sirio 150 która jest naprawde niezła.Miałem Hustlera IC 100 ale to nie ta klasa. Prosta zasad jest taka, że im dłuższa antena tym lepsza. Miałem też President Ohio chyba o długości 80 cm (cena sklepowa cos 200-250 zł) i była gorsza od tej sirio która jest przeciez tańsza, ale dłuższa.

pozdr

Konrad
Opublikowano
A w mojej opinii lepiej dać więcej pieniędzy a mieć krótszą a zarazem lepszą antenę. Długie baty wyglądają mało atrakcyjnie ;)
E46 330D :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja mam harry II presidenta i antene Sirio 150 która jest naprawde niezła.Miałem Hustlera IC 100 ale to nie ta klasa. Prosta zasad jest taka, że im dłuższa antena tym lepsza. Miałem też President Ohio chyba o długości 80 cm (cena sklepowa cos 200-250 zł) i była gorsza od tej sirio która jest przeciez tańsza, ale dłuższa.

pozdr

wiec mam pytanie do Ciebie klego czy jestes z niej zadowolony w 100% ? Czy nie zamieniłbys jej na inna czyli na lepsza? jesli tak to na jaka. Osobiscie bym chciał taka z której bym był zadowolony i nie chciałbym juz jej zmieniac.

Długie baty wyglądają mało atrakcyjnie ;)

Jak dla mnie mi to nie przeszkadza moze byc i długa byle zebym był zadowolony

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Opublikowano

Ja moją przygodę z CB opiszę tak

- zaczynałem od anteny 30 cm magnetycznej za 30 PLN :)

- następnie czytając forum kupiłem jakąś magnetyczną 80cm za ok 100 PLN - polecił mi facet w sklepie mówiąc, że to to samo co do jakości co anteny Presidenta... :roll:

- następnie kupiłem w innym sklepie CB polecaną SIRIO 150 cm montowaną na stałe poprzez SF40 za ok 120 PLN - gościu ją zestroił i ponoć miała działać rewelacja... :norty: ale coś nie widziałem różnicy... pojechałem do kolejnego gościa stroił ją SWR = ok 2 :evil: ale powiedział, że montowana do klapy bagażnika nie osiągnie lepszego SWR (powinno być w okolicy 1 - 1,2) ale to nie problem bo jest na pewno dobrze....

Wnioski

ostatnia antena poprawiła jakość o jakieś 20% w stosunku do anteny za 30 PLN... :duh:

Zasięg mam ok 3-4 km - tyle samo miałem na tej malutkiej antenie... :duh:

Dodatkowo zmieniałem też radia z Alana 199 na Presidenta Jhonny II, a także mam Alana 28 - i różnicy w radiach w zasadzie nie ma :shock:

Alan 199 i President J II - podobnie "basują", jedyny plus to ASC i możliwość regulacji mocy/czułości odbiornika (czyli w mieście można stłumić większość tła)... Ale Alan 28 ma o wiele więcej funkcji filtrów - jedyne co to brak ASC... z tym, że przy źle ustawionej czułości ASC głupieje i nie ma automatycznego wyciszania...

Wniosek - nie wiem czy jest sens kupować duże anteny... myślę teraz o "dopałce" - ale chyba się poddam - szkoda kasy.. :(

Na komunikacje pomiędzy 2 samochodami wystarczy mi te 3 km zasięgu - i tak jeździ się w "kolumnie"...

o 30 km to zapomnij... to jakiś mit... :(

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

Witajcie,

ja też temat z radiami i antenami przerabiałem wielokrotnie..

Ostatecznie mam radio Harry II ASC + antenkę President Missouri, z której jestem bardzo zadowolony, stawiam ją zawszę na klapę i co najważniejsze... nie ściąga jej przy 250km/h (testowane) :) zasięg jest wystarczający jak dla mnie.

Ale zastanawiam się nad jeszcze krótszą antenką typu Georgia lub Florida - posiada ktoś takie cuda?

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam własnie Harrego II ASC z Presidentem Georgia. Bardzo fajna i krótka (33cm) antena z zyskiem 3dB. Działa to ok. Byłem sceptyczny przed jej kupnem ale zmieniłem zdanie po przetestowaniu :-) Wiadomo,że mimo krótkiej anteny strojenie jest wskazane (chociaż na fabrycznym też nie było żle).

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Koledzy a co powiecie o tej Antenie

http://www.allegro.pl/item704460809_antena_do_cb_president_dakota_v_2_guma_nowe_sklep.html

Ktos wspominał o antenie która ma a 3dB a ta z linku ma 5dB czy jest ona lepcza ?? a tak ogólnie to jak ona wypada?

Sprzedam

Opublikowano
Koledzy a co powiecie o tej Antenie

http://www.allegro.pl/item704460809_antena_do_cb_president_dakota_v_2_guma_nowe_sklep.html

Ktos wspominał o antenie która ma a 3dB a ta z linku ma 5dB czy jest ona lepcza ?? a tak ogólnie to jak ona wypada?

Kolego odpuść sobie... po co Ci taka długa antena?

Długość anteny: 1450 mm

Dla mnie wieś tańczy i śpiewa jak osobówka z takim długim batem śmiga... :D

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Osobiscie mi to nie przeszkadza ze jest on taki długi. Che tylko bardzo dobra antene , zebym juz nie musiał zamieniac jej na inna i byl z niej zadowolony w 100%

Sprzedam

Opublikowano
Osobiscie mi to nie przeszkadza ze jest on taki długi. Che tylko bardzo dobra antene , zebym juz nie musiał zamieniac jej na inna i byl z niej zadowolony w 100%

Długa nie znaczy, że będzie dobra :)

Pomyśl o względach praktycznych, małą wszędzie schowasz, a taką dużą to gdzie? :) Bo chyba nie będziesz z nią jeździł non-stop? Bo Ci zaraz zapie@#$% ;-) jak gdzieś zostawisz.

Ale wybór należy do Ciebie.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
widze ze ma lepsze parametry wiec wydaje mi sie ze nie jest zła. Jesli by mi ktos wytłumaczył na jakiej podstawie dobrac antenke , jaki parametr i co oznacza to byłbym wdzieczny . A co do anteny to teraz mam Hustler IC 100 ponad rok i nigdy jej nie chowam :)

Sprzedam