Skocz do zawartości

Czujnik w słupku domykania szyb w coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam e36 z 94 rok coupe mianowicie mam taki problem nie zawsze szybka sie domyka podczas zamykania dzwi lub pod czas otwierania wariuje przez chwile podniesie sie i opusci tak kilka razy przy otwartych dzwiach ;/ czujnik mam w slubku naciskam go recznie i poprostu nie zawsze reaguje raz podczas trzymania szyba sie podniesie a raz nie... prosze o pomoc
Opublikowano
sprawdzilem i jedank jest zepsuty tylko mam problem gdzie cos takiego moge znalesc szuaklem jako czujnik do szyby jako rygiel allegro itp ale nic z tego ma to cos jakos nazwe odpowiednia gdzie bym mogl to dostac? prosze o pomoc
Opublikowano

Witam,

chcialbym sie podpiac pod temat. Mam podobny objaw w swojej coupe. Mianowicie, od strony kierowcy jak zamykam drzwi, szyba się nie domyka, przez co nie moge zamknac auta z pilota. jedynie kluczykiem w drzwiach. ale szyba jest niedomknieta. Natomiast jak zamykam drzwi naciskajac mniej wiecej na wysokosci klamki, drzwi zamykaja sie z domykaniem szyby. Prosze powiedzcie, czy to wina tego wlasnie czujnika na slupku? na bank nie jest on nigdzie w klamce itp itd? Jakimi kluczami mozna go odkrecic? czy jakies samo czyszczenie wd 40 nie pomoze?

dzieki z gory za pomoc.

Opublikowano
Mówisz ze jak naciśniesz na wysokości rygla drzwi to się domknie szyba może po prostu troszeczkę przestaw rygiel na zewnątrz i w tedy będzie bardziej dociskany aby go odkręcić to musisz mieć torxa czy jakoś tak się ten klucz nazywa to te ala imbusy tylko więcej kątów mają jaki rozmiar nie pamiętam
Opublikowano
miałęm ten sam problem, szyba sie nie domykała, na początek zwiększyłem grubośc tego pypcia taśmą paierową po prostu go (pypcia) obkręcając. pare miesiecy działało, jednak po czase juz chyba dokonał żywota i szyba na stałe przestałą sie domykać. pojechałem na szrot, pytam sie- jest ? jest. ile ? 200 zł! ja gały i nara, pojechałem na drugi szrot- 20 zł :) z wymiana troche miałem roboty bo tam z tyłu jest taka blaszka do której sie dokręca cały ten zamek, musiałem to kombinowac na 3 klucze, jednym przytrzymywałęm, drugim pociągałem a trzecim przykręcałem. ale sie udało i działa :)
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam ja rowniez sie podepne. jak wyzej rowniez nie domyka mi sie szyba ale nawet gdy zamkne auto nie gasnie swiatlo w srodku moze to byc spowodowane wlasnie niedomknieciem szyby ??