Skocz do zawartości

Gdzie sa numery silnika w m62 3.5 V8 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukalem na forum, ale nigdzie nie znalazlem. Gdzie sa numery silnika w m62 3.5 V8 ?? Dzieki

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
w m60 sa w traki miejscu ze zeby je zobaczec to musisz rozmontowac mpol osprzetu ....... - tzn - sa na bloku- ponizej przepustnicy , pomiedzy v , na takiej plaskiej powierzchni............. - ciezko to wytlumaczyc , ale moze znajdziesz :cool2:
Opublikowano
Robierac nie trzeba, ale panowie na przegladzie sie mocno napocili. Da sie odczytac uzywajac lusterka, latarki albo endoskopu :).
Opublikowano

mam ten sam silnik, numer jest na przodzie lekko po prawej patrzac od przodu i bardziej przy gorze niz przy dole

jest tam taka jakby specjalna poleczka na ten numer

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
mam ten sam silnik, numer jest na przodzie lekko po prawej patrzac od przodu i bardziej przy gorze niz przy dole

jest tam taka jakby specjalna poleczka na ten numer

Tzn jest tam taka naklejak tak ? Blaszka na ktorej sa numery ? Cos widze, ale nie jestem pewny czy to sa numery silnika. Po prawej stronie jak otworze maske. Na tych numerach nie ma zadnej literki, a normalnie chyba sa cyfry i literki. Czy w swoich numerach silnika masz tyulko cyferki?

Opublikowano

nie, zadna blaszka,

jest poleczka, schodek

na tym schodku sa wypunkotowane numery

sa 2 rzedy tych cyferek, odczytujesz oba rzedy

i tam musi byc literka S

Opublikowano
nie, zadna blaszka,

jest poleczka, schodek

na tym schodku sa wypunkotowane numery

sa 2 rzedy tych cyferek, odczytujesz oba rzedy

i tam musi byc literka S

Czyli otwieram maska, samochod stoi przodem do mnie i patrze na prawo i tam powinienem gdzies znalezc tak? A czy cos trzeba rozbierac, zeby go dojrzec ?

Jeszcze jedno pytanie. Masz taki sam silnik jak ja i chcialbym wiedziec czy wymieniales juz plyn w chlodnicy i czy udalo Ci sie dobrze dopowietrzyc. Ja z tym walcze i nie moge do tego dojsc jak to zrobic. Chlodnica nie jest goraca, tylko na gorze jest ciepla, rurka, ktora wchodzi do silnika z chlodnicy jest goraca a ta ktora wychodzi z silnika do chlodnicy jest zimna. Nie ma obiegu. Sorry, ze nie na temat, ale nie moge sobie poradzic z odpowietrzeniem. Bylbym Ci wdzieczny za pomoc jesli wiesz co zorbic.

Opublikowano

ja nic nie robilem jeszcze, kupilem i jezdze :) nie widze potrzeby zeby na razie wymieniac plyn chlodniczy :)

olej tylko zmienie na dniach

odnosnie silnika, chyba nie trzeba zdejmowac nawet nic, ale mi zdjeli na przegladzie, tez sie meczyli zeby znalezc ten numer

z przodu patrzysz na blok, na rozwidleniu lekko po prawej