Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki w E39 uruchomić automatyczne składanie lusterek, po zamknięciu samochodu ?

Takie udogodnienie mogło by zabezpieczyć nasze lusterka na parkingach pod marketami itp.

Opublikowano

To jest dobre pytanie :-)

Odpowiedź: Nie mam tej funkcji, ale ponoć za pomocą dis-a można taką funkcję uruchomić, chyba że niektórzy się przechwalają na forum.

Opublikowano
Jeśli nie masz oryginalnie składanych lelektrycznie lusterek (brak guzika na panelu od regulacji lusterek i otwierania szyb) to w żaden sposób nie uruchomisz tego żadnym programem, bo poprostu brak jest mechanizmu.
Opublikowano

ja w swojej mam ten przycisk od skaladania lusterek i co najwazniejsze dzialaja :D

ale jak uruchomic te automatyczne skladanie po zamknieciu auta to nie mam pojecia

ale licze ze koledzy pomoga :)

pozdrowka

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano
Ja też mam przycisk do składania lusterek. Wspólnie z człowiekiem z serwisu bawiliśmy się trochę z komputerem i doszliśmy, że nie ma takiej opcji. Jest możliwość wczepienia się w instalację stacyjki i poprzez przekaźnik puszczenia napięcia do owego przycisku przy szybie. Jeśli naprawdę to dla Ciebie takie ważne-pogadaj z elektrykiem samochodowym. Koszt powinien zamknąć się w okolicach 150 PLN.
Opublikowano

czy komus sie udalo to zrobic ?

przycisk jest stabilny czi nie ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

Przycisk jest monostabilny ;>

Mała ingerencja w samym panelu przycisków w drzwiach kierowcy, wiec dojście proste. Zadanie raczej wykonalne.