Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hello!Żeby nie przedłużać od razu napiszę jaki mam problem. Otóż w moim Coupe po myciu samochodu do środka dostaje się trochę wody. Zauważyłem, że uszczelki niezbyt dobrze przylegają do szyb. Tak jest z dwóch stron. Myślałem, że to wina tych ślizgów. Wymieniłem je zatem, ale nic to nie zmieniło. Szyba co prawda lepiej się domyka, ale niedostatecznie przylega do uszczelek. Widać, że po myciu woda dostaje się dość łatwo między szybę a uszczelkę, a potem do środka. Jak wyregulować szybę, aby bardziej dociskała uszczelkę? Wiem, że uszczelka jest jeszcze dość dobra, więc nie chcę jej wymianiać. Proszę o pomoc jak Wy to rozwiązaliście w swoich Coupe. Ewentualnie proszę na namiar kogoś z okolic Radomia, kto mógłby mi to naprawić.Pozdrawiam :cool2:
Freude am fahren...
Opublikowano
Masz regulacje po zdjeciu boczka pod jakim kontem ma sie zamykac szyba. Od spodu drzwi masz regulacje wysokosci przod tyl. I jeszcze z boku drzwi tez jest regulacja ale nie pamietam od jakich kontow.
Opublikowano
Masz regulacje po zdjeciu boczka pod jakim kontem ma sie zamykac szyba. Od spodu drzwi masz regulacje wysokosci przod tyl. I jeszcze z boku drzwi tez jest regulacja ale nie pamietam od jakich kontow.

A może coś konkretniej?

Freude am fahren...
Opublikowano

bardziej dokładnie wszystko jest opisane w "sam naprawiam e36". Masz tam krok po kroku jak ustawić docisk w każdej sekcji uszczelek.

Pozdr,

Opublikowano
nie wiem ile to "trochę wody" w Twoim przypadku oznacza. jeżeli są to pojedyncze krople na wewnętrznej stronie szyby i ew. na desce - to normalne - jeśli potraktujesz samochód w miejscu przylegania szyby do uszczelki wodą pod dużym ciśnieniem. testem prawdy powinien być deszcz - taki ulewny - jeśli wtedy cieknie - to znaczy, że jest coś na rzeczy, jeśli nie - znaczy, że masz zdrowe auto :-)

Pozdrawiam,

Rafał

"It`s not the size of the dog in the fight, it`s the size of the fight in the dog" Mark Twain

http://img72.imageshack.us/img72/2328/1727269a1200bw1a.th.jpghttp://img442.imageshack.us/img442/8869/1737368a1200bwa.th.jpg