Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Byłem u znajomego podłączyć pierwszy raz auto pod komputer a tu wyskakuje że brak połączenia czy coś podobnego :shock:

Z modułem ABS, Airbag i wszystkim pozostałym się łączy a z silnikiem nie.

I tu pytanie dlaczego? Inny sterownik silnika ktoś wepchał czy co może być jeszcze?

Na dniach pewnie wydrę z podszybia komputerek i zbadam symbole.

Drugie pytanie, jest zapisany błąd ABS 184 , wiecie może co on oznacza? Widziałem że już ktoś oto pytał na forum ale brak odpowiedzi.

ABS nie świeci i wydaje się działać prawidłowo.

I jeszcze taka ciekawostka, paliła mi się kontrolka od poduszek bo "lekko" puknąłem i dwie wystrzeliły, włożyłem dwie nowe, i wszyscy pisali że trzeba sensor z pod siedzenia do naprawy, kasowania crash daty dać. Wszedł typ do modułu airbag i skasował błąd bez dotykania sensora i nie świeci kontrolka.

Jaki to był interfejs i program tego właśnie nie wiem.

Aha i mam sekwencje w aucie, możliwe że przy jej montażu coś spartolił gazownik i przez to niema połączenia z silnikiem?

Dzięki i Pozdr.

Opublikowano
Niektóre programy (chociażby carsoft 6.1) nie chcą się połączyć z modułem ECU i innymi zwłaszcza w 4-cylindrówkach przed 97r. Trzeba poszukać kogoś z lepszym fejsem i programem - wtedy się połączy.
Opublikowano
Wydarłem dzisiaj komputer z auta, numery zgadzają się z numerami auta oraz z komputerem który niedawno sprzedawałem też z silnika M44 czyli jest ten który ma być, trzeba będzie pod inny komp pojechać-dzięki za odpowiedzi.