Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. U siebie zwróciłem ostatnio uwagę na obroty silnika przy 200kph i miałem 4tyś. Myślę - coś dużo, więc szperam na youtube i patrzę, że u nich przy 200km/h obroty są rzedu 3600-3700, a przy 4tyś mają już 220kph: http://www.youtube.com/watch?v=9r11gXtHoyw&feature=related

Jako, ze moj bolid to touring, wyszukałem coś przy tej budzie i tam jest identycznie jak u mnie: http://www.youtube.com/watch?v=7g5tJS5SRaE

Czy sedany i touringi miały inne przełożenia? I jak to się ma do ch-ki silnika, jak obie wersje nadwozia mają biegać po 235kph, a tu już przy 200 mam 4tyś...

Opublikowano

U mnie jest tak samo.

Na pierszym filmiku jest automat i dlatego ta różnica.

Pewnie też zauważyłeś że przy 200kmh zauważalnie auto słabiej przyspiesza - przy tych obrotach w serii moment juz leci mocno w dół niestety, przydałby sie jeszcze jeden bieg, lub dłuższy dyfer...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja 530d robi v-max 210km/h [gps] i ma wtedy maksymalne 4750rpm, tylko wyglada mi to na zmieniony most...

Chyba ze to taka wersja...

cos malo te 210 km/h, chyba faktycznie cos zostalo zmienione

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

To te 210 faktycznie jakieś skromnie niskie. Ja z silnikiem 2.5D bez większego problemu jadę do 220 - 230km/h.

Może faktycznie ktoś w most ingerował :?

Opublikowano
Autko po remapie czyli i także ciągnie ciut wyżej, v-max sprawdzana na 19", 17" i 15" mniej więcej jednakowa, licznik pokazuje 225, gps 210. Auto do tej prędkości idzie jak burza później po prostu się zatrzymuje bo to już max...., wydaje mi się ze siedzi most o benzyny...
Opublikowano

A co to ma za znaczenie??

Kupilem auto z przebiegiem 137k, remap byl robiony przy 150k teraz jest 167k, auto dostało nowa turbinę, przeplywke kilka czujników i m.in. regulator ciśnienia na pompie. Mam teraz V8 wiec nie jeżdżę już 530d tak dużo...