Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich. Mam mały problem , ale bardzo mnie denerwuje. Otóż przy niskim stanie paliwa przestała mi świecić kontrolka z rezerwy. I tu moje pytanie. Czy jest jakiś bezpiecznik odopowiedzialny za te żarówke z rezerwy i jeżeli jest to gdzie. Moje autko to BMW E34 1988r. z silnikiem M20B20???

Z góry Dziękuję za pomoc i Pozdrawiam. Mus

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Raczej żaróweczka do wymiany.15 min.roboty włącznie z wyjęciem i włożeniem licznika. Jeśli byłby to bezpiecznik to chyba nie działałoby więcej lampek.
Opublikowano
A można wiedzieć jak się do tego zabrać żeby nic nie połamać?
Opublikowano
Po odkręceniu dwóch malutkich śrubek które przecież widać,wysuwasz zegary jak szufladę (będzie to zapewne mała szczelina -trzymają kable w kostkach - ale postaraj się wsunąć dłoń),odpinasz kostki i masz efekt jak na moim zdjęciu.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/277dad91fc05b257.htmlTeraz wszystkie żaróweczki masz jak na dłoni. Zakładam że dasz sobie radę z odkręceniem kierownicy -chyba że uda Ci się bez zdejmowania, niektórzy tak też potrafią)
Opublikowano
Ok. Z góry Dziękuję za pomoc i Pozdrawiam
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
A po co odkręcac kierownice ???? :) Przeciez wystarczy pod nią pociągnąc za rączke, wysunąc ją na maksa i licznik wychodzi bez najmniejszych problemów nic nie łamiąc :)
Opublikowano
ja mam u siebie 4 ramienna i daje rade wyjac bez odkrecania kiery, trzeba troche pokombinowac, poobracac itp :)