Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam pytanie jak w temacie mam wrażenie że mam popalone diody w liczniku w mojej bawarce e46 dokładnie chodzi mi o diody od świateł długich,przeciwmgielnych z przodu i z tyłu a także kontrolki od poduszki powietrznej!!! Prosze o rade czy to jest naprawialne czy raczej trzeba się rozejrzeć za nowym licnzikiem aby to działało może jakoś da się to naprawić ktoś już miał taki przypadek :?

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kolego,

spojrz na ten temat, moze Ci sie przyda,

viewtopic.php?f=15&t=52561

a przynamniej mozesz sprobowac dowiedziec sie od testujacych ten patent czy mozna go rowniez zastosowac do wyswietlacza licznika, z tego co czytalem temat, zasada wyswietlania jest taka sama jak w przypadku kompa, wiec moze tedy droga

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na nowym forum obowiązuje podział na szeregotypy w ramach danej serii, np 3er. Proszę o zakładanie wątków w poszczególnych podforach!!!!

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Ale mnie bardziej chodzi o tz zarówki których nie ma w liczniku od e46 tylko sa diody one sa spalone i nie pozkazuja wlaczonych swiateł długich przeciwmbielnych przednich i tylnich oraz nie pokazuja po wlaczeniu zapłonu kontrolki od poduszki! reszta tak jak ładowanie olej, abs,pasy itp. są i sie palą! :D

Moja trójeczka.

Opublikowano
Witam pytanie jak w temacie mam wrażenie że mam popalone diody w liczniku w mojej bawarce e46 dokładnie chodzi mi o diody od świateł długich,przeciwmgielnych z przodu i z tyłu a także kontrolki od poduszki powietrznej!!! Prosze o rade czy to jest naprawialne czy raczej trzeba się rozejrzeć za nowym licnzikiem aby to działało może jakoś da się to naprawić ktoś już miał taki przypadek :?

Kolego Wochu01 ja mialem podobny problem - sprawdz najpierw czy masz dobre bezpieczniki 10, 34, 43 (Instrumentenkombi). U mnie na przyklad nie bylo 10 i nie dzialala kontrolka swiatel dlugich, przelaczanie funkcji komputera pokladowego oraz kontrolka Airbag (nie pamietam jak bylo z przeciwmgielnymi). Diagnoza komputerowa wskazywala blad "uszkodzenie kontrolki Airbag".

W liczniku E46 sa diody LED montowane powierzchniowo - w razie czego jakis dobry elektronik moglby sie pobawic w wymiane. Ale LEDy sie raczej nie przepalaja (przynajmniej nie tak czesto jak zwykle zarowki) - a juz na pewno nie 4 na raz :?

"Kiedy rozum śpi, budzą się demony" - Francisco Goya

Pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Sprawa wgląda tak otworzyłem skrzyneczkę z bezpiecznikami i faktycznie nie było bezpiecznika nr. 10 miałem zapasowy pomarańczowy z numerem 5 amper czy jakoś tak i go tam wsadziłem od tej pory cieszę się kontrolkami działają wszystkie których wcześniej nie miałem tylko razi mnie po oczach kontrolka z poduszką powietrzna ponieważ świeci się cały czas po przekręceniu stacyjki nie wiem czy to tylko błąd i pomoże skasowanie przez kompa czy przyczyną jest brak czegoś pod fotelem kierowcy jak wcześniej opisywałem!?!Proszę kogoś o sprawdzenie w swojej buni co ma pod fotelem czy ma tam jakąś kostkę przymocowaną do tego srebrnego metalu czy tylko przewód taki jak u mnie wychodzący z pod dywanika i połączony do przewodu żółtą kostką który jest przymocowany pod fotelem kierowcy na białe zatrzaski!? Proszę o pomoc :mad2: Z góry dziękuje wszystkim którzy się zaangażowali w pomoc! :D

A bezpieczniki numer 34 i 43 mam sprawne :wink:

Moja trójeczka.

Opublikowano

....i jak panowie da rade ktoś się schylić u siebie pod fotel kierowcy i luknąć jak ma rozwiązanie połączenie kostki od poduszki?i czy pokrywa się to z tym co jest na zdjęciach powyżej które przedstawiają moje połączenie! :? czytałem jeszcze coś o matach,emulatorach Airbag pod fotelem pasażera może to jest przyczyna świecącej się kontrolki chodzi mi o takie coś >>>

http://www.allegro.pl/item960611323_emulator_maty_bmw_czujnik_zajecia_fotela_gratis.html

czy ktoś z was coś takiego stosował???

Proszę o pomoc! :cool2:

Moja trójeczka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dziś byłem na kompie i komp pokazuje uszkodzenie sterownika głównego od poduszek czy ktoś wie gdzie dalej szukać przyczyny bo kontrolka od poduszki świeci jak świeciła :cry2:

Moja trójeczka.

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam. Ja mam przepaloną diodę która sygnalizuje otwarcie drzwi od strony kierowcy. Czy ktos wie jaka trzeba tam wlutować. Symbol pojazdu sie zapala a ta kreska nie. Pozdarwiam