Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie. Co polecacie na przód?

Tracze Brembo vs Ate które lepsze? Ktoś miał już może tarcze Ate power disc?

Jakie klocki lepsze ate czy ferrodo?

Wiem że każda firma ma w ofercie kilka rodzajów klocków, nazwijmy je cywilne, sportowe i wyczynowe.

jak to jest w przypadku tych firm i co możecie polecić żeby dobrze hamowało ale nie zużywało się też błyskawicznie.

Pozdrawiam

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano

Ale co masz na myśli? Chodzi o klocki czy ogólnie?

Ten textar to jakiś lepszy jest??? Możesz to jakoś rozwinąć?

Pozdr

Opublikowano
Ja mam ATE i wg mnie sprawują się doskonale jeszcze ani razu mnie hamulce nie zawiodły zrobiłem już na nich 30kkm i wszystko jest ok i hamulce mam jak brzytwa.pozdrawiam
Opublikowano
Właśnie trochę poczytałem na forum odnośnie Ate i raczej kiepskie opinie krążą zarówno o tarczach jak i klockach...
Opublikowano

kolega ząłożył ate power disc do 2,8 i jak jechałem jego i dotykałem hamulca to w miejscu staje.

Moze i cos jest z nimi nie tak ja nie dostrzegam w nich wady i kolega urzytkujący równierz.

Opublikowano

Ja również, mimo negatywnych opinii zaryzykowałem i kupiłem ATE Power Disc. Do tego klocki ATE i jak narazie po 5 tys. km nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Na pewno poprawiła się skuteczność hamowania w porównaniu do standardu. Jeżeli kupował bym dziś myślę, że również zdecydował bym się na taki zestaw.

Chyba że używasz auta do sportu - to wtedy potrzeba Ci czegoś z wyższej półki.

RWD Rulez!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na pierwszy montaz do E36 szly tarcze jak i klocki ATE.

Amorki to Sachs.

Obie firmy z wieloletnia tradycja i renoma.

Klocki starczyly mi na ok 2 lata, polecam mimo ze mocno pyla - wiec jesli ktos ma spory rant na feldze to mozae spodziewac sie czestego czyszczenia.

Wlasnie wymienilem na tarcze przod ATE Power Disc nacinane, wentylowane.. zobaczymy jak bedzie.

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/ - moja Bumcia ;)

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/spalanie.gif

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Na pierwszy montaz do E36 szly tarcze jak i klocki ATE.

Amorki to Sachs.

Obie firmy z wieloletnia tradycja i renoma.

Klocki starczyly mi na ok 2 lata, polecam mimo ze mocno pyla - wiec jesli ktos ma spory rant na feldze to mozae spodziewac sie czestego czyszczenia.

Wlasnie wymienilem na tarcze przod ATE Power Disc nacinane, wentylowane.. zobaczymy jak bedzie.

no i jak jest z tymi ATE Power Disc??