Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam osoby z Warszawy, która posiada komputer do zdiagnozowania auta. Mam na oku BMW E39 lecz niejestem w 100% pewien czy komisant zgodzi się pojechać na diagnoze kilkanaście kilometrów do autoryzowanego serwisu. W pobliskich warsztatach nie ma sensu robić takowego przeglądu bo jestem pewiem że handlarze z komisów mogą mieć jakieś układy z tymi mechanikami. Jutro dzwonie do komisu aby dokładnie dowiedzieć się jak będzie wyglądała sytuacja, jednak chce mieć kogoś w obwodzie gdyby nie dało rady. Godziny jakie by mnie interesowały to okolice 15. Prosiłbym o odpowiedz na PW z jakimś numerem kontaktowym. Napewno się dogadamy...

Pozdrawiam

Opublikowano
Jezeli komisant sie nie zgodzi, to ja bym odpuscil samochod. Generalnie - jezeli sprzedajacy nie zgadza sie na podjechanie do serwisu, to oznacza, ze albo jest patentowanym leniem, albo ze ma cos do ukrycia.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Szukam osoby z Warszawy, która posiada komputer do zdiagnozowania auta. Mam na oku BMW E39 lecz niejestem w 100% pewien czy komisant zgodzi się pojechać na diagnoze kilkanaście kilometrów do autoryzowanego serwisu. W pobliskich warsztatach nie ma sensu robić takowego przeglądu bo jestem pewiem że handlarze z komisów mogą mieć jakieś układy z tymi mechanikami. Jutro dzwonie do komisu aby dokładnie dowiedzieć się jak będzie wyglądała sytuacja, jednak chce mieć kogoś w obwodzie gdyby nie dało rady. Godziny jakie by mnie interesowały to okolice 15. Prosiłbym o odpowiedz na PW z jakimś numerem kontaktowym. Napewno się dogadamy...

Pozdrawiam

Ja bym Ci proponował zacząć od jednej podstawowej sprawy a może nie będzie po co jechać do serwisu - udokumentowanie przebiegu. W komisach raczej nie znajdziesz dobrego 530d. Ja nie bardzo rozumiem co ma Ci dać podłączenie do komputera. :/

Opublikowano
Witam

Pozdrawiam

Ja bym Ci proponował zacząć od jednej podstawowej sprawy a może nie będzie po co jechać do serwisu - udokumentowanie przebiegu. W komisach raczej nie znajdziesz dobrego 530d. Ja nie bardzo rozumiem co ma Ci dać podłączenie do komputera. :/

Udokumentowanie przebiegu na podstawie czego ? Dokumentów dorobionych w domu ? mmw handlujesz samochodami to wiesz, że łatwo udowodnić przebieg świeżego, nowego samochodu gdzie ciężko o "zgubienie papierków", ale z E39 ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Każde auto sprowadzane z Niemiec lub innego kraju EU ma udokumentowany przebieg, jeżeli nie to znaczy że licznik cofany. Kity sprzedawców, że stare auto nie ma papierów można między bajki włożyć. Starych aut dla znajomych przywiozełm kilkanaście conajmniej i każde miało papiery na przebieg i to różne.

Powtarzam jeszcze raz. Matematyka tu jest prosta. Nie ma dokumentów = cofany licznik.