Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Posiadam BMW E46 330ci Cabrio sprowadzone ze Stanów. Jak narazie wszystko mi w tym aucie pasuje prócz jednego. Nie da sie poprostu cofać... Przez to głupie prawe lusterko! Jak wrzucam wsteczny to szkło prawego lusterka kieruje na dół (na krawężnik) i nic nie widać! Czy jest jakiś sposób aby to poziomowanie wyłączyć?

Prosze o pomoc! Dziekuje!

Edytowane przez MaksymW

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

a nie parkujesz nigdy po prawej stronie ulicy? :mrgreen:

w stanach co druga ulica jest jednokierunkowa wiec sie przydaje.

ja bym poprosil jak ktos wie o opcje przeciwna.da sie to zrobic aby lusterka sie opuszcaly po wlaczeniu wstecznego? w manualu?,bo zakladam ze kolega kupil automata.

Opublikowano
To jest bajer w pakiecie z elektrycznie ustawianymi fotelami (z pamięcią).

a nie wiecie czy mozna cos takiego zaprogramowac na kompie , jak auto nie ma el. siedzen ?

pozdr

Opublikowano

a nie wiecie czy mozna cos takiego zaprogramowac na kompie , jak auto nie ma el. siedzen ?

pozdr

Hmm ja mam elektryczne siedzenia z pamieciami a lusterko sie nie opuszcza takze albo jest to jakas indywidualna opcja albo rzeczywiscie kwestia zaprogramowania. A czy pamięć fotela ustawia też lusterka pod kierowce . ? Bo u mnie coś nie działa...

Opublikowano

pozdr

Hmm ja mam elektryczne siedzenia z pamieciami a lusterko sie nie opuszcza takze albo jest to jakas indywidualna opcja albo rzeczywiscie kwestia zaprogramowania. A czy pamięć fotela ustawia też lusterka pod kierowce . ? Bo u mnie coś nie działa...

wydaje mi sie ze na bank lusterka powinny sie dostosowac do polozenia fotela

Opublikowano

dziala to w przypadku skzyni manualnej? :doh:, bo jest to swietna rzecz przy codziennym robieniu koperty.oszczedza felgi :mrgreen: :roll2:

Opublikowano

a sprubuj przelaczyc ten przelacznik kolo regulacij lusterek(lewa albo prawa strona) w przeciwna strone to u mnie wylacza opcje regulacij tego lusterka podczas cofania.

Sprubuj

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano

albizkit

U mnie się niestety nie ustawiaja ;/ A jeszcze pytanko do posiadaczy el. foteli z pamięciami. CZy wybierając np. przycisk numer 2 dusicie raz i sie fotel ustawia ? bo ja np. musze trzymać..... ?

Opublikowano
przydaje sie ja mam samorobke na prawe i lewe lusterko ale aktywacja przez przycisk jak potrzebuje oszczedzam felgi :)

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
albizkit

U mnie się niestety nie ustawiaja ;/ A jeszcze pytanko do posiadaczy el. foteli z pamięciami. CZy wybierając np. przycisk numer 2 dusicie raz i sie fotel ustawia ? bo ja np. musze trzymać..... ?

Tak powinno być, to dla bezpieczenstwa co byś sobie np. paluchów nie uciął albo komuś nogi nie połamał.

Opublikowano
przydaje sie ja mam samorobke na prawe i lewe lusterko ale aktywacja przez przycisk jak potrzebuje oszczedzam felgi :)

To w sumie nie jest głupie :D wpiąłeś się pewnie pod przycisk który daje sygnał w dół ? a z ciekawości gdzie masz przełącznik ;]

Opublikowano
Koledzy sluchajcie. Tak jak kolega powyzej napisał, wystarczy przełączyć przełącznik lusterek które chce sie ustawic. Hehe takie proste a malo kto wie :-) Tak wiec dzieki za wszelkie odpowiedzi ;-) Powodzenia.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
A jeszcze pytanko do posiadaczy el. foteli z pamięciami. CZy wybierając np. przycisk numer 2 dusicie raz i sie fotel ustawia ? bo ja np. musze trzymać..... ?

Tak powinno być, to dla bezpieczenstwa co byś sobie np. paluchów nie uciął albo komuś nogi nie połamał.

U mnie przed odpaleniem wystarczy tylko nacisnąć na chwilkę i się ustawi (ale nie działa to zawsze i na razie nie wyczaiłem dlaczego), a po odpaleniu auta muszę trzymać przycisk aż dojdzie do zapamiętanej pozycji.

A co do lusterek, to czy się opuszcza prawe czy nie to zależy właśnie od tego przełącznika do wyboru strony. Jak przełącznik jest przesunięty w prawo to lusterko się nie opuszcza samocznnie.

Opublikowano
A jeszcze pytanko do posiadaczy el. foteli z pamięciami. CZy wybierając np. przycisk numer 2 dusicie raz i sie fotel ustawia ? bo ja np. musze trzymać..... ?

U mnie przed odpaleniem wystarczy tylko nacisnąć na chwilkę i się ustawi (ale nie działa to zawsze i na razie nie wyczaiłem dlaczego), a po odpaleniu auta muszę trzymać przycisk aż dojdzie do zapamiętanej pozycji.

A co do lusterek, to czy się opuszcza prawe czy nie to zależy właśnie od tego przełącznika do wyboru strony. Jak przełącznik jest przesunięty w prawo to lusterko się nie opuszcza samocznnie.

Dokładnie u mnie tez raz trzeba trzymac a raz nie i rowniez nie wiem dlaczego.....

A co do lusterek to moje ani nie maja pamieci ani zadne przy wbiciu wstecznego sie nie opuszcza. Czy to jest kwestia wyposazenia czy moze cos sie skonczylo . ?Auto jak w opisie z 99roku fotele w pradzie z pamieciami....?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to pomyśl co by się stało jak bys podczas jazdy wcisnął ten przycisk przypadkowo i fotel rozłożył ci się całkiem bo takie by miał zapamiętane położenie. :mrgreen:

Opublikowano

No to pomyśl co by się stało jak bys podczas jazdy wcisnął ten przycisk przypadkowo i fotel rozłożył ci się całkiem bo takie by miał zapamiętane położenie. :mrgreen:

dokładnie :) hamerykanie napewno zrobili by z takiego przypadkowego wciśnięcia metodę na wzbogacenie się :)

Opublikowano
kamel23 tak wpialem sie sie w instalcje z tym ze mam lusterka m3 look i cala nowa instalacje dla nich u mnie kontrola lusterek jest realizowana tylko z poziomu carpc ogolnie walcze z guzikami w samochodzie

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
A co do lusterek to moje ani nie maja pamieci ani zadne przy wbiciu wstecznego sie nie opuszcza. Czy to jest kwestia wyposazenia czy moze cos sie skonczylo . ?Auto jak w opisie z 99roku fotele w pradzie z pamieciami....?

Może być kwesta wyposażenia. Lusterka "bez pamięci" mają 3 przewody-do silniczków+2-do grzałki. Lusterka "z pamięcią", z tego co pamiętam, mają dodatkowo 4 przewody do takich specjalnych potencjometrów, które pełnią rolę czujników położenia. Bez nich sterownik nie może ustawić lusterek w zapamiętanej pozycji.

ależ ja tylko powiedziałem jak u mnie to działa, a nie mówiłem, że źle działa :worried:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a sprubuj przelaczyc ten przelacznik kolo regulacij lusterek(lewa albo prawa strona) w przeciwna strone to u mnie wylacza opcje regulacij tego lusterka podczas cofania.

Sprubuj

To jest rozwiązanie problemu. Przesuń przełącznik od sterowania lusterkiem w 2 stronę (teraz nie pamiętam na który ma byc ustawiony) i lusterko przestanie się "nachylać"

Spróbuj:D a poczujesz różnice:-)