Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

ostatnio zagubilem gdzies swoja szczotke do mycia auta, zwykla szczotka z podlaczeniem na waz/szlauf jednakze miala wyjatkowo miekkie wlosie.

szukam na necie nowej ale wszystkie sa (bynajmnoej tak mi sie wydaje) dosc sztywne a nie chce porysowac lakieru.

czy moglibyscie mi podac namiary na dobry sprzet????

myslicie ze cos takiego bedzie dobre??

http://moto.allegro.pl/item630938576_szczotka_do_mycia_aut.html

pozdr

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano

ja mam szczotkę tego typu ( niemal identyczna tylko niebieska )- są też inne rodzaje - z dłuzszym teleskopem , większą ilościa włosia itp ...

http://www.allegro.pl/item626176387_szczotka_teleskop_do_mycia_aut_i_okien_160cm_w_wa.html

i powiem że jest rewelacyjna - myje idealnie , ma długi teleskop - tak że stoisz sobie dalej i myjesz dach albo bok - nie musisz się ciaprać - ma podłączenie bezpośrednio do węża z wodą oraz co bardzo fajne takie gąbki pod ręce - wiec ręce nie marzną ...

wg mnie - najlepsza szczotka do mycia.

Opublikowano

zrób krótki test: posyp delikatnie piaskiem maskę polej woda i część umyj gąbką, część szczotką, zobaczymy gdzie prędzej zrobią się rysy, oczywiście testuj na jakiejś starej masce, czy innym elemencie blacharskim

piach i brud w gąbce siedzi na wierzchu bo nie ma jak wejść dalej

Opublikowano

Zebys nie wiem jak plukał , to potem materiałem ciernym jakim jest gabka czy smatka nie unikniesz porysowania predzej czy pozniej. A pedzel czy szczotka ma to do siebie ze nie trze sie nia po powloce tylko jakoby ZAMIATA. Dlatego debata tyczy sie miekkich szczotek.

Jak widze czasem jak myja te auta na myjniach recznych to az mi sie wlosy na tyłku jeża. Najpierw cymbał wyciera szmata od gory po prog ( zbiera piasek ) i z powrotem od gpry kolejne drzwi.