Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, macie jakieś recepty jak odpowietrzyć układ wspomagania kierownicy?? Tak samo sie to robi jak z hamulcami??

Tak jak wczesniej pisałem mam małe problemy z kierownicą, drży sobie przy skręcaniu, i generalnie jakaś taka uczulona jest....

BMW => jedyna słuszna marka
Opublikowano
Wymien plyn może pomoze moze nie ja miałem kiedys compacta z m43 pod maska i cos bylo nie halo z przekladnia wycierala sie i opiłki dostawaly sie do plynu od wspomy i poleciala pompa. Odpowietrza sie niby samo po wymianie plynu krecisz "POWOLI" kiera od jendego skrajnego połozenia do drugiego dobrze by bylo zebys stanal na piasku albo podniósl przod auta zeby lzej było.....
Opublikowano
Lejesz / dolewasz płyn, zostawiasz otwarty zbiornik, kręcisz kierownicą od skrajnego położenia do skrajnego, od lewej do prawej i potem zakręcasz koreczek. Może wyć jeszcze przez chwilę ale powinno dojść do ładu jeżeli wszystko jest ok z pompą.
Opublikowano
Lejesz / dolewasz płyn, zostawiasz otwarty zbiornik, kręcisz kierownicą od skrajnego położenia do skrajnego, od lewej do prawej i potem zakręcasz koreczek. Może wyć jeszcze przez chwilę ale powinno dojść do ładu jeżeli wszystko jest ok z pompą.

Ja tak własnie robiłem ze otwarłem zbiorniczek dolałem no i kręciłem kierownicą po 7 razy na jeden kierunek, na odpalonym oczywiscie i jest wszystko wporzadku.

Opublikowano
dlaczego az po 7 razy?
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy