Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Może mój post wyda się forumowiczą banalny, ale niestety nie potrafię sobie poradzić. Mam E60 z czytnikiem Profesional (nie wiem jaki to model) mam mapę profesional 2009.1 lecz gdy włoże do czytnika dvd pisze że ładuje mapę i żeby wyłączyć i włączyć po 5 min, po 5 min wywala błąd. Myślałem że mam stary soft i pobrałem Naw SW 32 nagrałem na CD i włożyłem do czytnika dvd i kompletnie nic sie nie dzieje. Bardzo proszę o pomoc co i jak bo już opadłem z sił. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Moj ekran wygląda tak :

http://images47.fotosik.pl/121/58084182acf12760m.jpg

Opublikowano
A mapa oryginalna czy "torrent"? Sprobuj moze wypalic na innym kompie-po macbooku nie poszla a po iMacu :dance: Po zgaszeniu i wyjeciu kluczyka odczekalem 6-7 min i wszystko pieknie lata.Dodam ze wczesniejsza plyta nawigacyjna jaka chodzila w czytniku to 2006 i nie potrzebna byla aktualizacja auta.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Mapa jest "testowa", wypale na innej płycie. Jeszcze jedno pytanie czy da się zrobić aby navi pracowała "po polsku"
Opublikowano
Uzyj plyty Verbatim-sprawdzone.Poza tym-niestety ale nie ma mozliwosci "spolszczenia" systemu ani navi w E60-angielski,francuski albo niemiecki...moze kiedys... :cry:
Opublikowano

Niestety nic nie poszło używałem płyt Verbatim +R, TDK profi, nagrywałem programami Nero, Alcohol, ISOBurn na trzech różnych nagrywarkach, wypaliłem może z 15 płyt i za każdy razem to samo (próbowałem 2 różne obrazy płyt). Prosiłbym może o jakąś sugestie, może uaktualnić firmware czytnika - próbowałem NAV_SW_v32 ale po włożeniu do czytnika DVD kompletnie nic się nie dzieje.

Z tego co zobaczyłem w internecie (sądząc po wyglądzie manu) mam firmware które było do marca 2007r

Dodam jeszcze że jak wkładam mapkę to pisze żeby wyłączyć na 5 min ......

Po włączeniu Navi wyskakuje błąd.

Pozdrowienia i podziękowania dla wszystkich forumowiczów.

Opublikowano
Niestety nic nie poszło używałem płyt Verbatim +R, TDK profi, nagrywałem programami Nero, Alcohol, ISOBurn na trzech różnych nagrywarkach, wypaliłem może z 15 płyt i za każdy razem to samo (próbowałem 2 różne obrazy płyt). Prosiłbym może o jakąś sugestie, może uaktualnić firmware czytnika - próbowałem NAV_SW_v32 ale po włożeniu do czytnika DVD kompletnie nic się nie dzieje.

Z tego co zobaczyłem w internecie (sądząc po wyglądzie manu) mam firmware które było do marca 2007r

Dodam jeszcze że jak wkładam mapkę to pisze żeby wyłączyć na 5 min ......

Po włączeniu Navi wyskakuje błąd.

Pozdrowienia i podziękowania dla wszystkich forumowiczów.

W E60 nie robi się upgrade softu za pomocą płyty lecz za pomocą SSS-a.

Opublikowano
No to widzę że nic z tego i mapy nie będę maił a szkoda. Może ktoś miał podobny problem i sobie z tym poradził ?
Opublikowano

oryginał mam tylko 2008.1 i działa bez problemu 2009.1 nie mam niestety. Płytkę nagrałem w wersji okrojonej tz tylko z j.angielskim żeby weszło na zwykłe DVD, ale myślę że nie w tym tkwi przyczyna.

Pozdrawiam

Opublikowano
Sprobuj moze jeszcze wypalic na innym komputerze-to moze miec znaczenie.Jesli chodzi o wersje-to nie ma znaczenia czy plyta okrojona czy dwuwarstwowa-sprawdzalem obydwie i nie mam problemow z uruchomieniem.
Opublikowano
Wypaliłem na 3 różnych komputerach, różne płyty i nic, nagranie zawsze zakończone powodzeniem (weryfikacja też)
Opublikowano

Poszło na płytce FujiFilm DVD-R DL,

soft Nero 7, system Windows XP, nagrywarka Li-teon

pozdrawiam

TS

Opublikowano
Poszło na płytce FujiFilm DVD-R DL,

soft Nero 7, system Windows XP, nagrywarka Li-teon

pozdrawiam

TS

a czy wcześniej miałes problemy z innymi płytkami albo nagrywane na innym sprzęcie, ze nie chodziły?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
oryginał mam tylko 2008.1 i działa bez problemu 2009.1 nie mam niestety. Płytkę nagrałem w wersji okrojonej tz tylko z j.angielskim żeby weszło na zwykłe DVD, ale myślę że nie w tym tkwi przyczyna.

Pozdrawiam

najprawdopodobniej problem nie leży w nagrywaniu płyt tylko zbyt starym sofcie w aucie, który nie widzi prawidłowo płyty 2009-1 i wywala błąd płyty.

U mnie jest oryginalnie 2006-1, pociagnałem 2009-1 i nie działa. Pociągnałem 2008-1 i działa. Musze jeszcze spróbowac z 2008-2, dzięki czemu soft w aucie powinien sie uaktualnić i powinno wtedy już pójsc 2009-1.

Walcze...

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
a czy wcześniej miałes problemy z innymi płytkami albo nagrywane na innym sprzęcie, ze nie chodziły?

To byla pierwsza próba, która okazała sie udana. Jednak bardzo długo wczytuje mapy i zrobiłem drugą próbe na Maxell DVD+R DL i nie działa!!

Dzisiaj kupiłem Verbatimy i zobacze czy jest jakaś poprawa.

Opublikowano
Verbatim DVD-R DL jest OK, mapa dziala. Musze troche pojezdzic i sprawdzic czy szybciej wczytuje mapy niz Fuji.