Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,pospawałem na warsztacie tłumik,zdemontowali założyli z powrotem i po wyjechaniu z warsztatu ujechałem cztery kilometry i do dzisiaj nie chce odpalić,i pytanie czy oprócz przewodów co juz sprawdzałem nic sie nie urwało,mógł sie tłumik zatkać i nie ma wydechu????

pozdrawiam

Opublikowano
ale w czasie spawania nie odłączono kompa autka, a co dalej sie mogło stać z tym to nawet nie chce zgadywać...
życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
Podaj więcej szczegułów. Czy silnik zgasł w czasie jazdy, czy wcześniej zaczą tracić moc lub przerywać, a może zgasiłeś i potem nie udało się już odpalić. Tłumik był demontowany, wiec raczej nie to jest przyczyną. Możesz jednak sprawdzić czy się nie zatkał. Poza tym trzeba sprawdzić czy jest podawane paliwo i iskra.
Opublikowano
po wyjechaniu z warsztatu ujechałem cztery kilometry i silnik zgasł,poczatkowo myślałem ze gaz sie skończył,przełanczyłem na benzyne i nic nie pomoglo,tłumik sprawdziłem,popmpe tez ,iskra tez jest
Opublikowano
ja bym proponował odkrecic tlumik i w tedy sie dowiesz czy to jego wina, chodz ja osobiscie wątpie, to raczej brz jak by cos kompem albo z paliwem, chodzi mi o to ze moze jakis syf masz w zbiorniku