Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a czy w bmw nie ma czasem zabezpieczenia ze w czasie wypadku odcina prąd i takie tam coś w stylu wyłącznika bezpieczeństwa??
Opublikowano

bmw czujnika bezwładnosciowego nie ma ,chyba ze te najnowsze modele.

jesli auto nie chce odpalić w takiej sytacji nalezy sprawdzic

- czy jest iskra na swiecach,

- czy dochodzi paliwo byc moze jakis przewód paliwowy został zgnieciony albo uszkodzila sie pompka paliwa

- sprawdzic czujnik położenia wału

jesli to wszystko sprawne to musi odpalic

Opublikowano
No i dobra auto odpaliło. Tylko że jest teraz problem bo auto chodzi na gazie i podczas jazdy jak się dodaje gazu to szarpie czy na gazie czy na benzynie to szarpie i przerywa. Na spzegle jak da się gazu jest ok. Do odcięcia się kręci a podczas jazdu traci moc i zaraz wskakuje na obroty i chodzi, i znowu odroty spadają. Jak by przerywał dawkę paliwa albo gdzieś ucieka pąd z przewodów.
Opublikowano

Wejdz pod auto ( albo włóż tam kolegę :D ) i myślę że szybciej będziesz miał odpowiedz niż na forum.

A jeśli wejdziesz i stwierdzisz że niebardzo widać dlaczego..,

to wtedy dokładnie napisz nam które elementy dostały podczas kolizji, coś wisi od spodu itp.

Może wtedy wspólnymi siłami damy radę. :hand:

Opublikowano
tak apropo koledzy tych wynalazkow typu autostart itp. lepszy plak jest i mniej inwazyjny a rowniez latwopalny :) zwlaszcza jak macie plastikowe doloty moze wam go rozwalic - autostart oczywiscie. taka mala rada od mojego znajomego mechanika :)

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316