Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jaka moze byc przyczyna dostawania sie oleju do dolotu,kopci mi tylko czasami w czasie depniecia na cieplym silniku i co najdziwniejsze czasami pusci wielkiego dymnego baka zaraz po odpaleniu na zimnym silniku,zaznaczam tylko czasami .Dzieki z gory za odpowiedzi. :modlitwa:
m3GreenHell
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapchana odma.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
odma byla lekko zawalona ale na wszelki wypadek wymienilem na nowa,wymiany dokonalem ok. dwa tygodnie temu i zrobilem jakies 300km i nie wiem jak jest teraz w dolocie ale dymnego baka znowu raz mi puscil.
m3GreenHell
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak to wygląda w 528 ale od odmy powinien iść przewod albo do miski albo miarki oleju i to on może być zapchany.Jeśli nie to ,to początek padniętych uszczelniaczy zaworowych.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Ja obstawałbym za uszczelniaczami tak miałem w VW., kiedyś pzdr.
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Co do wezyka odprowadzajacego olej z odmy do miski to jest tak jak mowisz piotr520,jest wezyk od odmy do rorki bagnetu ale tez czyscilem ,pozostaje tylko opcja z uszczelniaczami i tego sie obawialem.Moze ktos mi jest w stanie powiedziec jaki to koszt wymiany tych uszczelniaczy i moze jestem w stanie sam to zrobic bo tu w UK mechanicy sa godni pozalowania.
m3GreenHell