Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Może ktoś wie jak ustalić kod do tzw.wegfahrspery (zabezpieczenie przed kradzieżą) w komputerze pokładowym E-34/89r. 535.I jak uaktywnić.

Przy włączaniu kluczyka w stacyjce i przyciśnięciu przycisku na zegarach wywala jakieś kody,ale który jest od wegfahrspery?Dzięki z góry.

Opublikowano

czesc Ziomal :D

z tego co wiem ,to w tych numerach po przycisnieciu guzika na zegarach zadnego kodu nie uswiadczysz. wegfahrsperre to zdaje mi sie jest CODE w komputerku koło radia i zeby zneutralizowac kod trzeba-

odłaczyc akumulator na 5 min

przekrecic kluczyk w pozycje 1

poczekac 15 min az odliczanie w dół na kompie sie zakonczy

pozdro

Opublikowano

Cześć Ziomale!

Pytanie jest o neutralizację czyli wyłączenie tak jak pisze Frank, czy o aktywację zabezpieczenia fabrycznego przed kradzieżą.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Jeżeli wegfahrsper'a jest wpisana w Brief to jest to imobilaizer fabryczny.Jest ona cały czas aktywny i wg mnie jest to cos innego jak wklepywanie kodu do kompa pokładowego.
Opublikowano
Jeżeli wegfahrsper'a jest wpisana w Brief to jest to imobilaizer fabryczny.Jest ona cały czas aktywny i wg mnie jest to cos innego jak wklepywanie kodu do kompa pokładowego.

hmmm ale mowa była o kodzie w komputerze pokładowym... :| ???

bo nie wiem gdzie jeszcze można by jakiś kod wklepać ...chyba ,ze nie o wszystkim wiemy ... :roll:

Opublikowano

Czyli co?

Jeśli nie mam kodu to lepiej nie ruszać?

Po wciśnięciu przycisku na zegarach i przekręceniu kluczyka wywala kody tylko co to jest?

Nara! :?:

Opublikowano

:D

Zadziałało!

Dzięki

A tak przy okazji, jeśli auto zapala na kluczyk bez plastikowej oprawy (wzór)czy to znaczy że nie ma fabrycznego immobilizera? :shock: