Skocz do zawartości

kombi, dwa szyberdachy - nie chcą sie otwierać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
NO i sobie narobiłem, odpiąłem akumulator zeby wykasować ewentualne błedy, i zostawiłem uchylony szyber dach. Po zapieciu akumulatora szyber chyba sgubił swoje ustawienia i tylko go mozna zamknąć. Moje pytanie jest takie. Czy jest jakaś odpowiednia procedura do kalibracji szyberdachu, moze jakis resecik lub cos w tym stylu. Zakłądam ze szybej jest sprawny bo działał bez zarzutu przed odpieciem akumulatora.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
a sprobuj zamknąc i wtedy odłaczyc kleme
Opublikowano
tak nie na temat ile akumlator ma byc odłaczony zeby skasowac błedy
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Barto - wcisnij jakby do srodka ten przycisk od szyberu (nie do przodu czy tył tylko srodek) i trzymaj az usłyszysz jakby szyber chciał sie ruszyc ale nie ruszył. Ponowne wciśniecie np. otwieranie, i już wszystko działa.

Krzysiek.

BMW Klub Polska

Opublikowano
  • Autor

zaraz sprawdze, ale ponowne odlaczaenie akumnulatora przy zamknietym szyberdachu nie pomogło, sprobuje zaraz metode krzyśka. Rozumiem że chodzi ci o przycisk zamykający szyberdach ten na samym środku wcuska się w dach. Wciskając go słychać jakby silnik ciągnął, chciał jescze zamykać, ale już nie może bo jest zamknięty. Przytrzymam go troche dłużej i może pomoże.

Acha czy to ma być przy załaczonym silniku, czy moze pozycja wcześniej???

Opublikowano
Ja też kiedyś w swojej poprzedniej miałem podobny problem i jest tak jak mówi Krzysiek 525 tds.Operacja z wcisnieciem i przytrzymaniem guzika pomogła.Wpadłem na to zupełnie przypadkowo ale ważne że zadziałało.
Opublikowano
a co jezeli dach nie chce sie zamknac do konca - zostaje w pozycji uchylonej lekko do gory ... :( i jak sie wciska do gory to tylko slychac ze silnik ciagnie ale dach nie chce opasc...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
  • Autor
ja wlasnie tak miałem, ale kluczykiem znów go otwarłem i nastpena proba skonczyła sie powodzeniem, tzn zamknięciem szyberdachu. No a dzisiaj dzieki pomocy Krzyśka wróciło wszytsko do normy