Skocz do zawartości

problem z polerka prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jestem nowy na forum wiec od razu mnie zgaszono popelnilem blad sorrki

wracajac do tematu oddalem swoje auto do polerki i zostaly takie pregi tak jagby po tej maczynie do polerowania caly dacz zreszta wszystko w takie prazki myslalem ze auto po polerce wyglada swietnie a tu na odwrot caly w takie sciezki po polerce gosc powiedzial mi ze po paru myciach to zejdzie czy moze ktos wie o co tu chodzi jak to jest naprawde prosze o odpowiedz dzieki wojtas

Opublikowano

Ktoś kto robił Ci polerkę nie zrobił jej profesionalnie!!!

Na koniec powinien użyć bardzo miękkiej gąbki i najdrobniejszego mleczka bądz wosku do polerowania i po "kółkach" nie było by śladu. A tłumaczenie że po paru myciach to zniknie - równie dobrze można powiedzieć że po paru myciach nie będzie śladu po polerce :wink:

Opublikowano

dzieki wielkie wlasnie tam gdzie wskazales dostrzeglem roznice pracy tego czlowieka co to robil szkoda czasu, kasy i lakieru

ale bede musial cos z tym zrobic ogolnie jestem zly pozdrawiam wojtas

Opublikowano

Te kółka (pręgi) już nie zejdą. Trzeba polerować jeszcze raz delikatnym mleczkiem. Koleś po prostu odwalił fuchę i poleciał ci całe auto grubą pastą.

Ile zapłaciłeś?

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
zaplacilem nie za duzo ( po znajomosci) tylko ze teraz juz jestem w niemczech i tutaj to dopiero wybule siana bo nie moge sie na to patrzec tak mi nerwa podnioslo mam tylko nadzieje ze cos wogole da sie zrobic
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no wlasnie, podepne sie do tematu, ile kosztuje polerka? chcialbym dac samochod do polerki

mozecie pelecic jakis zaklad w wawie lub w olsztynie?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Gość nie zrobił źle, a po prostu nie dokończył, co nie zmienia faktu, że spartolił Teraz należałoby użyć odrobiny pasty lub mleczka i kilka ruchów gąbką na polerce oscylacyjnej a auto będzie wyglądało jak trzeba.
www.nowak-motocykle.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wydaje mi sie, ze ktos kto sie zna na rzeczy pisal ostatnio, ze nie nalezy w tym temacie robic nic na polerce oscylacyjnej

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Technologia jaką po krotce opisałem jest stosowana gdy auta wychodzą z lakierni i trzeba "coś poprawić" w fabryce BMW w Monachium, gdzie właśnie na takim odpowiedzialnym stanowisku miałem mieć okazje praktyki jako student :D wydaje mi się, że tam lepiej wiedzą jak to robić niż "ktoś z forum, kto się zna na rzeczy". Pneumatyczna polerka oscylacyjna jest tam używana wyłącznie do usuwania słoneczek powstałych na lakierze po polerowaniu i tylko przy ciemnych kolorach. Do polerowania używana jest normalna elektryczna polerka.
www.nowak-motocykle.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a to sorry, nie wiedzialem

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
na lakierze zostaly takie pregi jak gdyby nie polerowal cala powierzchnia gapki tylko ok 5 cm np.na dachu gdy patrze z gory to widze kilka takich scierzek na dzwiach np.gady slonko blysnie to blyszcza sie pok kilkoma katami jak gdyby byly pogiete czy cos w tym stylu takze nie wyglada to na zwykle sloneczka powieccie panowie czy dam rade zrobic to sam i czy wystarczy mleczko lub bardzo drobna pasta
Opublikowano
na lakierze zostaly takie pregi jak gdyby nie polerowal cala powierzchnia gapki tylko ok 5 cm np.na dachu gdy patrze z gory to widze kilka takich scierzek na dzwiach np.gady slonko blysnie to blyszcza sie pok kilkoma katami jak gdyby byly pogiete czy cos w tym stylu takze nie wyglada to na zwykle sloneczka powieccie panowie czy dam rade zrobic to sam i czy wystarczy mleczko lub bardzo drobna pasta

Normalnie że dasz radę sam. Lakier w zasadzie jest wypolerowany tylko że z marnym efektem. Te pręgi o których piszesz powstają jak się robi krawędzią gąbki z góry na dół, raz koło razu. Kup jakieś delikatne mleczko polerskie i nawet ręcznie możesz to usunąć. Nie będziesz musiał mocno polerować więc w jakieś 2 może 3 godziny poprawisz całe auto na gładko.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
dzieki wielkie dodales mi otuchy wezme sie jakiegos pieknego dnia i postaram sie to dokonczyc pozdrawiam wojtas
Opublikowano
ach jeszcze jedno pasta to pasta ale czy to robi sie szmatkami czy jakas gapka czy cos w tym stylu
Opublikowano
no wlasnie, podepne sie do tematu, ile kosztuje polerka? chcialbym dac samochod do polerki

mozecie pelecic jakis zaklad w wawie lub w olsztynie?

W czwartek będę robił auto tutaj:

www.odnowalakieru.pl

Dam znać jakie efekty

Pzdr

• 5 miesięcy temu...