Skocz do zawartości

320d 150 km mniej mocy !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elerro - nie patrz tylko i wyłącznie na liczby, ale zwracaj uwagę na przebieg krzywych.

Lepiej mniej momentu ale płasko, niż góra z niewiadomo jaką liczbą, którą będziesz miał przez moment, albo co gorsza - przy (zbyt)niskich obrotach.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
nie mam czasu na takie zagrywki z tłumikiem jak ty więc zastanawiam się raczej nad dedykowanym tłumikiem do mojej e46 moje wymagania to :

rasowy fajny dzwięk !! ale nie buczenie jak w golfach 3...

Diesel, 4 gary... co byś tam nie wsadził to dźwięk nigdy nie będzie za ciekawy.

Opublikowano
Ciekawy może i nie , ale wystarczy jak będzie lepiej niż jest :mrgreen:
Opublikowano
Ciekawy może i nie , ale wystarczy jak będzie lepiej niż jest :mrgreen:

W dieslu to im ciszej tym lepiej..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chip - warto, każdy tak powie i każdy też powie, że raz zaczniesz to nie przestaniesz.

Wydech - trudno będzie uzyskać bas bo to turbo diesel. Nie mam wiedzy o samych końcowych tłumikach w dieslu bo to raczej mało popularny zabieg. Albo cały albo zostaw oryginał.

Lampy - sam mam to samo (CCFL i lampa zwykła żaróka) i jak tylko będę miał wolne środki to kupię lampę oryginał, jakoś słabo widzę chiny w przednich lampach.

M pakiet - ponoć da się lekko nagiąć rzeczywistość i nadkola zostawić oryginał, niektórzy nawet kanałów nie montują.

Halogen - chyba raczej nie.

Listwy - ja bym chyba malował.

Daj foty przed i po...

Opublikowano

Witam ,

jeśli chodzi o Xenony to chyba też tak zrobie ........ najłatwiej zagadać z jakimś komisiarzem jak by miał e46 z xenonem dać mu kaski i podmienic............. no ale to przyszłość

Dziś kupiłęm nowy filtr powietrza ( mann ) , mam też nową odmę jak odbiore jutro auto to może sie orazu zabiore...........

oczywiście najpierw zmienie koła na lato , bo jak inaczej :) ..........

Jeśli chodzi o autko to dziś oglądałem tunele pasują do nadkola standard i to bez żadnego druciarstwa da sie ładnie spasować , to co mnie zaskoczyło to inne wtyczki w halogenach m pakiet musiałem troche przerobić gniazdo ale git 3 minutki roboty i ok..........

Auto po polerce wygląda :mrgreen: oj wygląda !! :) m pakiet jeszcze nie ubrany - schnie lakier .... zdecydowałem że narazie nie maluje listew mam tak ciemny kolor ( ORIENTBLUE) że i tak tego prawie nie widać ale ...ale jak mi się nie spodoba to podjade pomolować listwy to już pikuś nie musze auta im zostawiać :)

Jeśli chodzi o fotki to spoko zamieszcze ......... :) tylko nie wiem czy znajde jakieś przed całym zabiegiem , poszukam zobacze...........

a i zajeba...........li mi znaczek z maski !!! :mad2: musze dokupić :lol:

Opublikowano
ELERRO jak to zrobiles. bo ja jakis rok temu zmienialem pakiet na m technik i na ban kierownice powierzne na tarcze mi niepasowaly.musialem je troche na goracy giac bo wadzily o wlot i wylot z intercolera.i 2ga sprawa co z tunelem na chlodniczke paliwa.? ja jej niezalozylem bo niepasuje ale zauwazylem ze komputer zle przelicza mi paliwo w zbiorniku, zwlaszcza w lato.
Opublikowano

jeśli chodzi o tunel na hłodniczke to nie zauważyłem problemu , troche mnie przestraszyłeś ........... pewnie pojade po auto to mnie lakiernik oświeci :x

jeśli chodzi o wloty to normalnie weszły bez problemu , ja mam wersje po lifcie , ty też ?

Opublikowano

witam , odebrałem auto , wszystko jest cacy jeśli chodzi o wlot na hłodnice to też nie było problemu...............

jak znajdę chwile to zamieszcze jakieś foty,

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ok jak ktoś chce zobaczyć fotki to zapraszam

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=107351&highlight=

Ładnie wyszło! Gratki.

Ja bym te listwy malował szczególnie, że klamki masz już w kolor ro masz dużo mniej zabawy.

Opublikowano
sie pomyśli :) musze poczekać do następnej wypłaty ............. ile lakiernik może sobie krzyknąć za malownie kazdej listwy? aha i czy malować też ten "dyfuzor w zderzaku na tyle ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sie pomyśli :) musze poczekać do następnej wypłaty ............. ile lakiernik może sobie krzyknąć za malownie kazdej listwy? aha i czy malować też ten "dyfuzor w zderzaku na tyle ?

Gdzieś 50zł z materiałem.

Sprawa gustu, ją bym nie malował.