Skocz do zawartości

Czym wypolerować drewno na około lewarka skrzyni biegów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

ostatnio przygrzało trochę mocniej słońcem w kabinie i zauważyłem, że drewno na konsoli środkowej ma dużo małych rysek - głównie od zalegającego tam kurzu i piasku, który normalnie jest niewidoczny.

Pytanie: jakim środkiem można by to wypolerować i pozbyć się mikro rysek na lakierze? Kiedyś na jakimś forum czytałem dokładną relację, ale ów opisujący robił gruntowną polerkę - wymontowywał całe drewno, matowił i polerował na nowo profesjonalymi środkami i narzędziami.

Mi chodzi o odświeżenie drewna, które jest w dobrym stanie - ale pod słońce widać ryski.

Ktoś przerabiał temat?

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
w e38 drewno jest zawsze kryte grubą warstwą klaru także tak jak pisze kolega da się to zapolerować jakąś pastą może nawet taką do politury?

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano

jak sama polerka to pasta zaworowa O

usunięcie delikatnych rysek klaru 1

wszystkie starocia tym lecę i się błyszczy jak :wink: -niedokończę bo znów mi ostrzeżenie wpadnie

Opublikowano

Dzięki,

chciałem od początku polecieć całość pastą tempo, ale obawiałem się, że jest ona zbyt mocno ścierna do tak delikatnego lakieru.

Skoro mówicie, że nie - to zaryzykuję.

Pozdrawiam!

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Będę testował pastę tempo na drewnie w długi weekend majowy. Na pewno dam znać.

Opublikowano
Ja prze polerowałem całe drewno tempaczem i muszę powiedzieć, ze ładnie to wygląda :mrgreen: drewno ładnie się błyszczy , ale uważajcie żeby nie zajechać plastiku bo robi się szary i ciężko to usunąć.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie, potwierdzam, pasta tempo, miękka szmatka i błyszczące drewno razi po oczach:) Lustro totalne:)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

a ja polecam farecle g3:) efekt piorunujacy!:) pozniej pronto i po problemie:)

jednak do polerowania proponuje sciagnac te czesci:P bo mozna Beacie krzywde zrobic:) a uwierzcie mi pozbyc sie ich jest piekielnie latwo:)