Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie, czasami mi sie wylączał, a teraz świeci już cały czas, z tyłu wszystkie stopy, wsteczne i pozycyjne działają. Na jakiej zasadzie działa ta diagnoza niepalących się żarówek? gdzie szukać i co to może być?

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Autorowi pewnie chodzi o komunikat wyskakujący na zegarach, a nie diagnozę komputerową.

Czasem lubi nie świecić któraś żarówka z oświetlenia tablicy rejestracyjnej, a łatwo to przegapić.

Po wykluczeniu tej błahostki, zajrzyj do wnętrza lamp, czasem się jakiś lut obluzuje i wyskakuje błąd.

Czasem lubi się też przetrzeć któryś kabel idący od klapy tylnej do wewnątrz auta. Pisał o tym kolega TUDM:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=50504&postdays=0&postorder=asc&start=225

Opublikowano
tdobe-sprawdź tak jak koledzy pisali wcześniej podświetlenie tablic miałem ten sam kłopot w listwie od podświetlenia był niezły syf i po każdy umyciu auta pojawiał się komunikat na kompie o usterce tylnych lamp. M oże to mieć wpływ na elektro zamek klapy bagażnika wspólna masa na żarówki podświetlenia i zamek. Nowa listwa bo starej naprawa nie na długo pomogła ale w temacie zrób to sam kolega opisał jak można to naprawić. Pozdro.
Opublikowano
Własnie mialem podobny temat zalozyc. Tez u mnie swieca sie kontrolki tylnich swiatel na zegarach. Dzsiaij zauwazlyem ze nie swieci mi jedna zarowka z podswietalania tablicy, ale np. trzasne klapa i kontrolki znikaja a zarowka dlaej nie swieci....