Skocz do zawartości

szerokosc alu felg...zmieszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moje tylne felgi (M style, 17") maja szerokosc 8,5",powiedzcie czy dam rade zmiescic felgi 18" , 9" szerokie?...pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
Kolego na pewno dasz rade uzyc opcji "szukaj" :search: bylo juz kilkadziesiat takich wątków

szukalem i niestety nie moge znalezc rozmiarow o ktore pytam...pozdrawiam

Opublikowano
wszystko zalezy od et felgi
Opublikowano
  • Autor
Ja mam 18 od M5 i weszły bez żadnego ale, znam osobę co ma w e46 coupe 19" 235/35 wiec można, teraz pytanie czy warto...

Zapraszam do lektury:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=106322

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=106257

wielkie dzieki za odpowiedz :lol: ...polskimi drogami na szczescie nie musze sie martwic :cool2:

Opublikowano

z tymi felami od m5, zawias masz normalny?? moze to nie sa oryginalne??

ja jak mialem 18' m3 i normalny zawias to mi obcieralo ...

Opublikowano
(...) znam osobę co ma w e46 coupe 19" 235/35 wiec można, teraz pytanie czy warto...

Jeśli ET jest odpowiednie to do coupe/cabrio można bez żadnych problemów wsadzić 19", natomiast w sedanie/touringu byłby już problem. Tak przynajmniej pisał inny użytkownik tego forum.

Opublikowano

Felgi na 100% orginalne, posiadają numery seryjne itp - zresztą jak byłem w aso to się pytali czy im tych felg nie odsprzedam :P hahaha

Zawias był na początku gwintowany teraz jest od 3 z m pakietem i nic nie obciera, koło nie wchodzi na styk jest trochę zapasu, podejrzewam ze jak był by profil opony 45 to już było by na styk.

Mam dokładnie te felgi

http://bmwfans.info/original/E60/Lim/M5-S85/ECE/R/N/2005/02/mg-36/ill-36_0831/

ps. M3 ma poszerzane nadkola wiec podejrzewam że i odsadzenie felgi jest inne więc dlatego mogło obcierać.

Opublikowano
fele z tego linku nie powinny ci pasowac et 12 lub 28 powiem ci ze ja mam niski zawias + 18' et34 i 8.5' i potrafi lekko przytrzec wiec na tym et co podales az nie che mi sie wierzyc....ale skoro tak masz :)
Opublikowano
Ja mam 18' Mpakietowe 35/225 bez problemu się mieszczą. Do tego ładnie wyglądają. Ale jedna uwaga - nie nadają się na dziurawe i wyżłobione od autobusów i ciężarówek drogi. jazda jak po szynach. Na zime kupije mniejsze - boje się że nawet trakcja i asr mnie nie utrzyma ;)
Opublikowano
Premier a jaką masz szerokość kapci ,ze lubi Ci przytrzeć?
Lubię jak diesel objeżdża benzynę, to miłe...
Opublikowano
225, a jako ciekawostka: kiedys bylo ok, pojechalem dwa razy na zbierznosc raz ustawili mi niby jako m5 :duh: a pozniej e46 sport i sie zaczelo... teraz jade do kolesi co maja nowy sprzet i tegoroczne uaktualnienia...
Opublikowano
..mówimy o tyle, tak?
Opublikowano
225 na feldze 8,5cala ładnie wygląda, jest równo czy nie bardzo???