Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj zmieniałem koła na letnie alumy i są troszke powichrowane a rok temu były prostowane, dodam że śmigam głównie po mieście (8tys/rok) felgi 16 bmw.

Jak często prostujecie swoje felgi?

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jaki masz ten felunek? Ja w poprzedniej betce miałem krótką przygodę z kompletem nówek z Allegro w stylu "prawie oryginał" i odradzam każdemu. Od kupna obecnego auta (2,5 roku) mam ori model M-Cotour z e36 17" i tych nie prostowałem ani razu.
Opublikowano

Felgi takie jak w linku

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA51&mospid=47438&btnr=36_0213&hg=36&fg=15

czy to możliwe że kiepsko były prostowane? płaciłem ok. 60zł/szt.

z tyłu na skrze (24h) za prostowanie krzyknęli 120zł/szt, czy ktoś korzystał z ich usług?

=======================

Opublikowano

witam

miałem fele 17 cali firmy fondmetał , kiedś wpadłem w dziure i musiałem prostowac ( koszt 250 zł za dwie felgi ) po tym zdarzeniu po jakimś miesiącu znowu dziura :mad2: ale tym razem felgi popękały i połamały się :evil: . Jak wezwałem policje zeby spisali protokół do odszkodowania to mówili ze nigdy takiego czegoś nie widzieli :shock:

Słyszałem ze prostowane felgi to już nie to samo , tracą swoje właściwości . Teraz mam oryginalne 15 BMW i narazie jest ok

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano

Rozumiem wielkie kapcie i chińskie felgi ale ja mam 205/55/16!

Licząc że rocznie robie ok. 8tys minus zima to mamy ok. 4tys po warszawskich pseudo drogach

Czy to jest normalne :mad2:

=======================

Opublikowano
Felgi 18" przejeździły 2 lata za granica i nigdy nie prostowane, 4 miesiace w zeszłym roku po polskich drogach i jedna szt do prostowania ;/ prostowanie 200zł felga powędrowała na tył. Felgi oryginalne z nowej M5, opony profil 40 run flat - pewnie tylko dlatego jeszcze nie pociąłem opon, zaczynam poważnie zastanawiać się nad 17" na zime mam 16" i jeździ się bosko.
Opublikowano
Piszesz Patrick że przejeździłeś 4 miesiące po naszym asfalcie i nie wpadłeś w dziure?

=======================

Opublikowano
Witam. Ja mam 18' BMW Mpakiet. Polecam każdemu. Nie do zdarcia. Nie mają żadnego porównania do 'chinskich' egzemplarzy lub 'oryginalnych' z allegro za 800 zł komplet. Cena co prawda dość wysoka ( jakiś 4 tys. PLN za komplem używanych ) ale naprawde sprzęt does the trick ;) Na zime niestety muszę zmienić na mniejsze ze względu na stan warszawskich dróg :(
Opublikowano

Niestety jak się ma niski profil trzeba jeździć po dziurach 2x wolniej niż jadą inne auta, a właśnie się tak zastanawiałem czemu co niektórzy tak szybko jeżdżą na niskim profilu i nie boją się o stan felg i opon - zwłaszcza w nowszych modelach... już myślałem że zawieszenie inne czy coś :)

Ja mam jeszcze obniżane auto - sportowe sprężyny i stwierdzam że nie da się tak całkiem normalnie jeździć po mieście jakby niektórzy chcieli...

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja po sprowadzeniu pojezdzilem jakies 2 miesiace, kola lataly w aucie w Niemczech dosc długo( bo jeszcze mialy starego typu odwazniki a opony byly z lat produkcji auta) wulkanizator po wymianie opon i wsadzeniu kol na maszyne stwierdzil jedno............."dawno nie wiedziałem tak idealnych kół" :jawdrop: " znam miasto, jade wolno, wystarczy przepisowo i omijam kazda jaka sie tyl;ko da bez stwarzania zagrozenia dziure, bruk 20km/h, przejazdy i torowiska z predkoscia tak minimalna az wkurzajaca innych . Inne kola w e36 tez byly proste wystarczy uwazac. Zauwazylem jedno im nowsze auto tym szybciej i bezlitosnie ludzie pokonuja ta sieczke zwana ulica.
Opublikowano

Ja po sprowadzeniu pojezdzilem jakies 2 miesiace, kola lataly w aucie w Niemczech dosc długo( bo jeszcze mialy starego typu odwazniki a opony byly z lat produkcji auta) wulkanizator po wymianie opon i wsadzeniu kol na maszyne stwierdzil jedno............."dawno nie wiedziałem tak idealnych kół" :jawdrop: " znam miasto, jade wolno, wystarczy przepisowo i omijam kazda jaka sie tyl;ko da bez stwarzania zagrozenia dziure, bruk 20km/h, przejazdy i torowiska z predkoscia tak minimalna az wkurzajaca innych . Inne kola w e36 tez byly proste wystarczy uwazac. Zauwazylem jedno im nowsze auto tym szybciej i bezlitosnie ludzie pokonuja ta sieczke zwana ulica.

Nie wiem jak Wawa i Krakau ale Szczecin jest masakra niedoopisania.

Opublikowano

Panowie to gdzie w wawie można dobrze i tanio wyprostować felgi?

Znalazłem 120zł za szt. to chyba sporo

=======================

Opublikowano
Jeszcze swoich nie prostowałem,latam na ACS Type II 17 na 8.5 cala,a wyłapałem kilka konkretnych dziurek,po prostu nie kupować chińskiego gówna tylko ori fele,problemu nie będzie.