Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy jest jakaś mozliwośc rozłączenia napędu 4x4 w BMW X5 4.4 2004r (lift) szukalem ale nie znalazlem nic a jestem ciekawy czy jest jakis sposob pozdr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak jest w X5 ale skoro ma x-drive (czyli po lifcie) to być może tak jak w X3 można przyciskiem kontroli trakcji przez jego dłuższe przytrzymanie wyłączyć system X-drive i będzie napęd tylko na tylną oś.
Opublikowano
Nie wiem jak jest w X5 ale skoro ma x-drive (czyli po lifcie) to być może tak jak w X3 można przyciskiem kontroli trakcji przez jego dłuższe przytrzymanie wyłączyć system X-drive i będzie napęd tylko na tylną oś.

:shock: dzis przetestuje, nie wiedzialem ze takie cos jest.

Opublikowano

Właśnie byłem to wytestować:)

mam 3.0d 218 KM w manualu. Jeśli przytrzymam przycisk od kontroli dłuzszy czas to zaswieci sie a następnie gasnie mi kontrolka 4x4 przy liczniku ale pozniej juz nie moge wyłączyc kontroli (lampka 4x4 zapala sie tylko w czasie poślizgu), aby caly czas byla wylączona kontrola (swiecila sie lampka 4x4) trzeba zgasic samochod. Testowalem przed zgaszeniem, po zgaszeniu i dalej jest załączony napęd X-Drive :( Probowalem wprowadzic w dobry poslizg ale czuć że przod ciągnie kontrola wyłączona a przod dalej kopie razem z tyłem. A szkoda bo coś bokiem by polatał przy dzisiejszej pogodzie chociaż jak ktoś nie ma doświadczenia to mogło by sie niebezpiecznie skończyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przycisk DTC trzeba przytrzymać około 5 sekund (chyba nie dłużej niż 10 - coś było o tym w instrukcji). Wtedy zapali się kontrolka 4x4 i jak się puści przycisk ma się świecić nadal.