Skocz do zawartości

TDS Touring. . . Gaśnie gdy mam 15L paliwa. . .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Problem pojawił sie z dnia na dzień.Auto ciężko mi zapaliło,myslałem że może aku słabe i słabo kręciło.Przejechałem ok 15km i zgasło. Miałem wcześniej E34 i było to samo,zepsuta pompka paliwa w zbiorniku.Wymieniłem tą pompkę też w E39 i nic dalej to samo.Jak mam ok30 litrów to pięknie pali od strzała.Gdy wskazówka zbliża się do 15-20 ciężko mi zapala i od razu musze jechac do CPNu bo zgaśnie po paru kilometrach.Doszedłem do wniosku że nie przelewa mi paliwa z jednej komory zbiornika do drugiej.Zakupiłem w ASO te wężyki z zaworkiem zwrotnym odpowiedzialne za przelewanie paliwa w zbiorniku(bodajże E Jector to się nazywa) .I dalej nic.Dojeżdżam do 15 litrów i gaśnie. Miał ktos może taki problem ? ? ? Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy TDSa :?
Opublikowano

Witam,

miałem taki problem z odpalaniem przy 30l. Wymieniłem pompkę jak pisałeś i było OK. A jesteś pewny, że pompka jest dobra? może sprawdź ją? moja dizłała u mechaniora..a w baku nie :duh: kupiłem nową...i było OK.

Jeszcze spróbuj zaobserwować czy nie cofa się paliwo po zgaszeniu auta.

daj znać

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Pompka działa,patrzyłem.Nie mam juz pomysłu co może być przyczyną. . . Gdy mam ok 15L paliwa to podczas jazdy czuje że słabnie aż stanie,silnik zgaśnie i po jeżdzie.Wlewam 10 literków i przejeżdzam ok 100km i znowu to samo. . . .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W 530d sa dwie pompki paliwa (jedna pod fotelem kierowcy) a w TDSach jest jedna w zbiorniku,która przelewa z komory lewej do prawej i podaje do filtra paliwa i potem do pompy. . . i tak właśnie przeczesuje forum ,bo użytkownicy 530d pisza że u nich ciśnienie w przewodzie paliwowym przy filtrze wynosi ok 4 bar,a u mnie to ledwo ledwo daje.Tyle że jak juz wspomniałem 530d ma pompe wspomagająca w progu . . .