Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie dziala u mnie ABS. Jestem poczatkujacym kierowca, chcialbym wiedziec czy jazda bez niego staje sie bardziej niebezpieczna? Hamuje niby dobrze :)
Opublikowano

będzie normalnie hamował tylko ze bez ABSu!

sterownik ABSu masz za schowkiem u pasazera nad nogami, rozepnij i podłącz na nowo wtyk ale najpierw sprawdź bezpiecznik i przekaźniknr 12 od pompy ABSu! mam rozumiec ze świeci ci sie ciągle kontrolka?

ja jeździłem sobie kiedyś z odłączonym sterownikiem i hamował dobrze

Opublikowano
No lampka non stop sie swieci. Naprawa jest planowana za kilka miesiecy.. Z tym ze za 3 tygodnie wyjezdzam do francji i sie zastanawiam czy aby nie warto tego zrobic teraz.
Opublikowano

z ABSem lżej chodzi hamulec a jak jest wyłączony to hamuje normalnie tylko trzeba mocniej depnąć nogą! warto za to sie wziąść nie ma przy tym duzo roboty! a nawet gdyby sterownik był uszkodzony to kupisz go na allegro za 150zł

pozdrawiam

Opublikowano

bez ABS-u można jeździć, sam jeździlem ok 2 miesiące zanim naprawilem (czujnik w przednim lewym kole). Posiadanie ABS powoduje, że nasza jazda staje sie bezpieczniejsza, szczególnie w zimie.

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano
Przyzwyczailem sie, faktycznie ciezko sie depcze hamulec. Wymienie w najblizszym czasie. Peace

Najpierw ustal co trzeba wymienić :wink: Posprawdzaj czujniki i złączki tych czujników bo to jest najczęstszym powodem nie działania ABS-u :wink: