Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam :) mam takie pytanko jak w tytule :arrow: JAKIE SĄ OBJAWY , OZNAKI , ODGŁOSY bijącego wału napędowego ? bo mam w swojej E36 320i dziwny odgłos podczas jazdy Edytowane przez krystian
Opublikowano
Podciągam temat do góry, tez mam jakies dziwne odgłosy spod podłogi, czuje to nogami, tylko na nierównościach. zawieszenie w porządku, telepawka nic nie znalazła.
Opublikowano
Koledzy autko na kanał,tył do góry,trójeczka i patrzeć.A jescze na sucho popatrzeć czy ma luzy :)
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
No dokładnie,podpory nie widać :( Ale już lepiej widać jak się wał obraca,czy idzie równo itp. No i pod autkiem lepiej słychać gdzie bije :) A może łącze jest wyrobione,albo śruby na nim :/
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
zastanawiam się czy mam odpowiedniej długości wał bo wstawiłem dyfer od E36 325i (ze szperą -duża głowa) i zmieniłem automat na manual ale pół wału od strony dyfra jest od 325 a od skrzyni z 318i i jakiś ten wał kurde wydaje mi się za długi bo nie mogłem go włożyć w mocowanie przy dyferencjale ledwie wszedł może kupić wał kompletny od 325 ? pomocy bo nie wiem :modlitwa: albo czy wał od 318i jest tej samej długości co w 320 ?
Opublikowano
Bo jak ja autko składałem u mechanika to jak mu wał przywiozłem który przyszedł z allegro to klął coś tam że źle że rozłożony na dwie części przyszedł a nie w całości bo różnie to była, a jeśli Ty składałeś z dwóch całkiem różnych wałów to ciężko z tym może być... Pewnie będziesz musiał nowy wał kupić, tyle dobrze że długie BMW masz bo do tych compactów to sobie cenią wałki ojjj cenią :?
Opublikowano
tylko ja nie wiem od czego kupić ten wał :( wydaje mi się ze od E36 325i ale nie wiem czy 325i ma skrzynię tej samej długości co 320i :( i w tym mam największy problem ... właściwie to jak dowiem się czy skrzynia z E36 325 jest tych samych wymiarów co w E36 320i to będę wiedział wszystko :wink: