Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Dostałem od lakiernik troszkę lakieru bo zostało z malowania zderzaka,

Na drzwiach mam lekkie rysy i tu moje pytanie jak by je zamaskować?Jakieś sposoby przy użyciu lakieru?

Chodzi mi tylko o to, żeby wyglądało trochę ładniej i nie było znać białych linii.

Pozdrawiam

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano

jedną mam grubszą do podkładu zdartą (ok 6cm) ale takie już kupiłem i takie drobne, lekkie pewnie dzieci przejechały czymś jak było brudne z piasku.

Fakt, sam tego nie robiłem a co do polerki to nie jestem przekonany

Myślałem, że może sam coś pyknę a tu widzę, że lepiej nie psuć :nienie:

Opublikowano
ja kupiłem swoja z rysa do podkładu po gwozdziu ciognącą sie od blotnika przez drzwi do tylnego blotnika. probowalem juz wszystkiego lecz na taka ryse nie ma siły.. jutro bok dostanie nowy lakier
Opublikowano
tempo ktore proponowalem koledze to wosk a nie pasta polerska G3 jak mowisz ktora przy nieprawidlowym uzyciu z maszynka zostawia - kółka.
Opublikowano
Witam Panowie

Na drzwiach mam lekkie rysy i tu moje pytanie jak by je zamaskować?Jakieś sposoby przy użyciu lakieru?

Chodzi mi tylko o to, żeby wyglądało trochę ładniej i nie było znać białych linii.

Pozdrawiam

Oczyszczasz miejsce benzyną i przy pomocy malutkiego pędzelka (jak nie masz specjalnego to może taki od lakieru do paznokci się nada ale takim łatwo nie będzie) nakładasz lakier na rysę - najlepiej 2 cieniuteńkie warstwy. Następnego dnia po całkowitym wyschnięciu wyrównujesz malowanie papierem wodnym 2000/2500... ale szlifujesz tylko troszeczkę żeby nie wytrzeć nałożonego lakieru.

Potem mleczko polerskie i polerujesz to miejsce. Ślad po rysie nie zniknie całkowicie ale jak auto jest trochę przykurzone to niemalże wcale nie widać że kiedyś było porysowane.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano

Krzychu będę próbował czegoś takiego.A Ty robiłeś coś takiego?Uschnie to w takiej pogodzie jak mamy teraz.

Inne propozycję bardzo mile widziane

P.S a jest szansa, że coś pójdzie nie tak i zrobię jeszcze gorzej? :jawdrop: :mad2:

Opublikowano

P.S a jest szansa, że coś pójdzie nie tak i zrobię jeszcze gorzej? :jawdrop: :mad2:

dam ci dobrą radę, jak się na tym nie znasz to lepiej nie ruszaj bo możesz zrobić o wiele gorzej i później będziesz żalował...

jak już koniecznie chcesz to usunąć to daj to komuś kto wie jak zrobić żeby było ok.

Opublikowano (edytowane)

kawa dobrze gada. wodki mu :)

mozesz sam to zrobic ale przetniesz papierem sciernym bezbarwny to dopiero zaczniesz tesknic za rysa ;P podskocz do lakiernika niech powie co i jak i za ile i bedziesz wiedział co zrobic dokladnie. co tu wrozycz jak nie widac. Jak nie to kup kredke spoleruj i nie bedzie rzucac sie bardzo w oczy http://moto.allegro.pl/item584804531_turtle_wax_kredka_do_usuwania_glebokich_rys.html

Edytowane przez daro3
Opublikowano
Krzychu będę próbował czegoś takiego.A Ty robiłeś coś takiego?Uschnie to w takiej pogodzie jak mamy teraz.

Inne propozycję bardzo mile widziane

Jakbym nie robił to bym nie pisał.

Jak będziesz ostrożny to nic nie pogorszysz. Jak za grubo nałożysz to zawsze łatwo jest to spolerować. Bardzo uważaj z papierem - szlifuj naprawdę tylko troszeczkę. I nie słuchaj jak ktoś pisze że przetrzesz bezbarwny... akryl jest bardzo twardy i trudno jest go przetrzeć.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
Ja mam podobny problem auto pod blokiem i cały jeden bok zrysowany. Próbowałem to robić jak koledzy mówią. Cienki pędzelek i zalewanie rys, nie jest to proste. Ta metoda nie zdała egzaminu po pewnym czasie lakier z rysy się wykruszył, bo nie wypełniło we wszystkich miejscach dokładnie rysy.
Opublikowano
Witam Panowie

Zaprowadź samochód do lakiernika, skoro się na tym nie znasz.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Gdzie w Warszawie dobiorą mi lakier?

Ineresują mnie miejsca po Praskiej stronie wisły.

003.jpg