Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio zrobilo sie mega goraca i zaczyna mi brakowac klimy. W poprzednim autku byla, w firmie w aucie tez jest a tu (e36 318is coupe) lipa. Istnieje mozliwosc dolozenia tego cudnego wynalazku?? Jakie koszty, i czy jest to mozliwe??
Opublikowano

w wielu autach jest taka mozliwosc- maja mocowania pod sprezarke , maja miejsca na chlodnie ..... i wystarczaja tylko drobne przerobki....

nie wiem jak jest w e36 - ale wiem jedno - dowiedz sie o ceny sprezarek od klimy to zobaczysz czy sie oplaca..... chyba ze znajdziesz jakiegos rozbitego trypla gdzies w stodole i zniego wymontujesz wszystko co potrzebne - tak moze byc nawet bardzo taniooo..........

Opublikowano

Witam

Adek mam ten sam problem .

To zależy w jakiej cenie kupi sie te wszystkie pierdoły.

Koleś mi zaoferował za 2.300 zł z montażem i napełnieniem.

NIe wiem czy to zwykła klima czy klimatronik bo jeszcze nie dzwoniłem do niego.

A jak wam sie wydaje czy ta cena jest w miare ??

Opublikowano
Witam

Ale to cena za uzywana chyba??

Ja tez mam ten sam problem, szukam klimy do mojej e34 m50.

Moze ktos ma dojscia do tanich uzywanych klimatyzacji.

Opublikowano
wtrace swoje 3 grosze. wg mnie 2300 z montazem to sprawiedliwa cena ( a moze nawet dobra!) nawet jak za ta klime z pokretlami (nie klimatronic).
Opublikowano
Witam

Myśle że cena jest naprawde dobra pod warunkiem ze to klima dwustrefowa manualna, niekoniecznie klimatronik >> w takim przypadku to cena była by bardzo dobra.

W e36 była też montowana klima najprostsza z możliwych, załączana przyciskiem na konsoli środkowej ( obok zapalniczki ) nie miała możliwości regulacji temperatury ( tą regulowało się przepływem powietrza ) regulatory są takie same jak w wersji bez klimy, nie ma tam też możliwości wyboru obiegu powietrza zamkniętego bądź otwartego......taka klima za 2300 to troche za dużo.....

Sam poszukuje klimy nawet tej najprostszej, jakiś miesiąc temu gość miał na allegro manualną dwustrefową za 1800 ale nie nie uśmiechało mi się jechać przez całą Polske do niego żeby to ustrojstwo zobaczyć czy warte jest swojej ceny......

Michał e36 >> zapytaj gościa jeżeli jest z Krakowa czy nie ma drugiej klimy :wink:

Opublikowano
Witam

Myśle że cena jest naprawde dobra pod warunkiem ze to klima dwustrefowa manualna, niekoniecznie klimatronik >> w takim przypadku to cena była by bardzo dobra.

W e36 była też montowana klima najprostsza z możliwych, załączana przyciskiem na konsoli środkowej ( obok zapalniczki ) nie miała możliwości regulacji temperatury ( tą regulowało się przepływem powietrza ) regulatory są takie same jak w wersji bez klimy, nie ma tam też możliwości wyboru obiegu powietrza zamkniętego bądź otwartego......taka klima za 2300 to troche za dużo.....

Sam poszukuje klimy nawet tej najprostszej, jakiś miesiąc temu gość miał na allegro manualną dwustrefową za 1800 ale nie nie uśmiechało mi się jechać przez całą Polske do niego żeby to ustrojstwo zobaczyć czy warte jest swojej ceny......

Michał e36 >> zapytaj gościa jeżeli jest z Krakowa czy nie ma drugiej klimy :wink:

Klima "prosta" od dwustrefowej rozni sie wlasciwie tylko innym zestawem

klapek, jednym czy dwoma sensorami wiecej no i innym ukladem

sterujacym oczywiscie.

Klima elektroniczna od powyzszej rozni sie kolejnymi paroma sensorami oraz ukladem sterujacym.

Zasadniczo przy wkladaniu robota jest ta sama, czesci - jesli pochodza

z wtornego rynku - rowniez nie powinny kosztowac wiecej. Byc moze

dalo by sie z gosciem pogadac i skompletowac "lepsza" wersje

klimy

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl