Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CZe.Kup zamiennik z Filtrona i tam jest instrukcja montażu ze zdjęciami i opisem.Filtr ma oznaczenie(wg Filtrona)K 1031, cena ok :jawdrop: 55PLN.

Pozdro.

Opublikowano
CZe.Kup zamiennik z Filtrona i tam jest instrukcja montażu ze zdjęciami i opisem.Filtr ma oznaczenie(wg Filtrona)K 1031, cena ok :jawdrop: 55PLN.

Pozdro.

ja raczej polecam oryginalny filtr, nie Filtrona... kupowałem dzisiaj w BMW i zapłaciłem 87zł. :cool2:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
kupuj filtr węglowy,nie zwykły...wyłapie ci wszystkie smrody ,a nie tylko "pyłki" ( droższy i nie produkowany przez Filtrona)
Opublikowano
koledzy przekopałem wszystko z przodu i rozebrałem co sie dało i nie znalazłem filtra jest skraplacz a za nim jest tak jakby miejsce na szufladke z filtrem ale go nie ma co mam zrobic?
Opublikowano
koledzy przekopałem wszystko z przodu i rozebrałem co sie dało i nie znalazłem filtra jest skraplacz a za nim jest tak jakby miejsce na szufladke z filtrem ale go nie ma co mam zrobic?

Nie każde E34 miało fabrycznie montowane filtry pyłkowe - od czego to zależało nie wiem do tej pory.

U mnie też nie ma fabrycznie. (u ciebie moze był lecz się zapchał i być moze ktoś wyjął bo poprostu nie było wiatru w kabinie) u mnie nie ma fabrycznie.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

Nie każde E34 miało fabrycznie montowane filtry pyłkowe - od czego to zależało nie wiem do tej pory.

U mnie też nie ma fabrycznie. (u ciebie moze był lecz się zapchał i być moze ktoś wyjął bo poprostu nie było wiatru w kabinie) u mnie nie ma fabrycznie.

filtr pyłkowy był PŁATNĄ OPCJĄ do układu wentylacji / ogrzewania , stąd nie w każdym E34 , E32 ( standard dla bogatszych wersji - w '93 powyzej 730i R6) mozna go znalezc. W przypadku automatycznej klimy był zawarty w jej cenie.

np w E32 '93 mikrofilter jako opcja kosztował 363 DM :mrgreen:

Opublikowano

Frank czyli jak jest automatyczna klima to fitr musi być?

Bo ostatnio szukałem go z kolegą w jego e32 z 89r. i nie zabardzo widziałem na niego miejsce a ma właśnie taka klimę.

no i nie ma tutaj przyprzycisku "wyboru powietrza" tego "A w kółeczku" tzn obiegu wew./zew.

Wiem gdzie mam być bo u siebie go wymieniałem takze znalazłem to miejsce :) a było trudno :duh: .

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
Frank czyli jak jest automatyczna klima to fitr musi być?

Bo ostatnio szukałem go z kolegą w jego e32 z 89r. i nie zabardzo widziałem na niego miejsce a ma właśnie taka klimę.

no i nie ma tutaj przyprzycisku "wyboru powietrza" tego "A w kółeczku" tzn obiegu wew./zew.

Wiem gdzie mam być bo u siebie go wymieniałem takze znalazłem to miejsce :) a było trudno :duh: .

hehe- to jest właśnie to - zapomniałem dodać ,że w E32 Mikrofilter był montowany od 06/90 ... :duh: sorry

a co do A w kółeczku - to jest Automatische Umluft Control - czyli automatyczne sterowanie obiegiem powietrza , obieg wew/zew jest w kazdej automatycznej klimie - wybierany jednak recznie

pozdro

Opublikowano

Dzięki, troche się kolega rozczaruje :? .

A czy wiesz może na jakiej zasadzie działa ten automatyczny obieg powietrza? - od czego zależy na jaki sie przełancza zew/wew?

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano

witaj

AUC - system ten rozpoznaje poprzez czujnik zanieczyszczenia w powietrzu i ogranicza ich dostep do kabiny przez czesciowe lub całkowite przymykanie obiegu...

na ile jest to skuteczne w praktyce, tak naprawde trudno powiedziec...

pozdro

Opublikowano

Zmieniałem ostatnio sam u siebie ten filtr.

Filtron - 48 pln. Hmmm wada jestgo jest to, że nie ma obramowania z plastiku. I ciezko go wlożyc. Jest wiotki jakby.

Nie wiem do końca, czy dobrze lezy w tej przestrzani, bo ta zatyczka do komory ma takie ograniczniki, żeby filtr nie latał.

W IC był iiny za 58, jakis germański.