Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zamierzam na dniach kupić 316 1.6-1.8(ze względu na opłaty) na co mam zwrócić uwagę przy kupnie, gdzie zajrzeć co obadać?? i tak po za tematem waszym zdaniem cena 8500zł to dużo za model 316 z 93r ?? Był bym wdzięczny za konkretną pomoc
Opublikowano

Przy oględzinach musisz zajrzeć dosłownie WSZĘDZIE :!:

Takie szroty są na rynku że w głowie się nie mieści. Jeśli się nie znasz to nie jedź samemu oglądać samochodu.

Cena zależy od wielu czynników więc nikt na to pytanie nie odpowie.

Udanego zakupu :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
jak na ten rocznik to duzo chyba za dodatkowe bajery płacisz,hmmm........316 jak kolega wspominał wszedzie,zwróc uwage na falujace obroty,zawieszenie,wycieki przedewszystkim.....
Opublikowano
Nie przesadzałbym tak.... 8500 za zadbane 316i to normalna cena a to, że na rynku są egzemplarze po 5000pln nic nie znaczy.
Opublikowano
W aucie powyżej 10 letnim cenę już raczej się dobiera do stanu auta a nie rocznika (oczywiście bez przesady). Jeśli będzie w bajka stanie technicznym to można jeszcze tyle dać.
Opublikowano
Za dobry egzemplarz z tych roczników trzeba zapłacić ok 10.000 zł a BMW za 5.000zł to nadaje się tylko nz części.A Podana cena 8.500zł to wcale niewygórowana cena. Ja za BMW 318TI COMPACT z 96r zapłaciłem rok temu 16.000 zł i nie żałuję ani złotówki wydanej na to auto
Opublikowano
Ja za BMW 318TI COMPACT z 96r zapłaciłem rok temu 16.000 zł i nie żałuję ani złotówki wydanej na to auto

a ja swojego compacta za 2x mniej co Ty dales nie moge sprzedac od wrzesnia, tylko dlatego ze 1.6 ale z wypasem

Opublikowano
Ja za BMW 318TI COMPACT z 96r zapłaciłem rok temu 16.000 zł i nie żałuję ani złotówki wydanej na to auto

a ja swojego compacta za 2x mniej co Ty dales nie moge sprzedac od wrzesnia, tylko dlatego ze 1.6 ale z wypasem

To który rok tego Twojego compacta że masz problemy ze sprzedażą za połowę tego? Bo jak auto tak jak twierdzisz z wypasem i w bajka stanie to powinno jakoś pójść mimo silnika 1,6

Opublikowano

96/97r.

cena 8k, ale jeszcze do opłat, chociaz cena do negocjacji jest

bajka stan to az zara nie jest, ale auto nie jest takie złe, wszystko działa

od wrzesnia było dwoch klientow, pierwsi byli łowcami okazji i mysleli, ze puszcze im 1k zł od reki, a drudzy przyjechali i zaczeli wymyslac, ze hamulce do wymiany itp. hehe :)

Opublikowano
Najpierw piszesz, że to "bardzo wysoka" cena za takie auto (w ładnym stanie jak napisał kolega), po czym oferujesz swoje z lekko nowszym rocznikiem i stanem, który "bajka to az zara nie jest" :) Czyli wychodzi jednak na to, że 8500 - jeżeli auto jest w ładnym na prawdę stanie - wygórowaną kwotą nie jest. Pozdrawiam
Opublikowano
"bajka to az zara nie jest" :)

no wiesz ja nie wiem co dla kogo oznacza bajka stan

napisalem tak, bo trzeba wymienic juz oponki, prawe lusterko jest zbite, klime trzeba nabic, no i łozysko oporowe trzeba wymienic, same łozysko jest tanie tylko nie wiem ile jego wymiana kosztuje, ale jak wczesniej napisałem cena jest do negocjacji, poza tym chyba nikt nie sprzedaje w 100% sprawnego auta

tylko najlpsze jest to, ze ludzie dzwonia i nie pytaja sie o stan auta, tylko ile mozna zbic z ceny :)

Opublikowano
Za czarną, nie bitą, bez wkładu finansowego z dwoma kompletami felg, pełną elektryką, idealnie zadbanym wnętrzem i prawdziwym przebiegiem 200 000km 8500zł można dać... ale najlepiej jakby była 1.8 ;)

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
Za czarną, nie bitą, bez wkładu finansowego z dwoma kompletami felg, pełną elektryką, idealnie zadbanym wnętrzem i prawdziwym przebiegiem 200 000km 8500zł można dać... ale najlepiej jakby była 1.8 ;)

a za granatową już niemożna ? :mrgreen: a co do silnika, jeśli kupującemu zależy na opłatach (a te są od pojemności) to najlepszy stosunek pojemności do mocy to 1,8IS :8)