Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzis zaswieciła mi sie kontrolka od świec. Bryka stała sie bardzo mułowata. BRAK MOCY. Po odpaleniu kontrolka gaśnie i ponownie się zaświeca. Może ktos z was miał podobny przypadek!! pomocy 525 TDS 1998r. :(
  • 2 lata później...
Opublikowano
hej ja mam tak samo dzis mi sie tak satalo podczas jazdy zapalila sie kotrolka grzania swiec .Przekrecam kluczyk w pozycji zaplon kontrolka swiec po chwili gasnie i po paru sekundach znow sie zapala co to moze znaczyc mial ktos juz taki problem
Opublikowano
Moim zdaniem któraś ze świec do wymiany, ale na zdrowy rozum nie ma to wpływu na moc przecież. Poczytałem i mi się zdaję, że musicie sprawdzić przewody od świec, może się któryś przetarł i robi spięcie, bądź czujnik lub jakiś ubytek w układzie ciśnienia. Przy najmniej tak mi się zdaję, choć przy dieselach mało robiłem. Komp powinien pokazać co i jak. Powodzenia :D
Opublikowano
witam, ta kontrolka jeśli zapala się podczas jazdy świadczy o usterce w układzie wtryskowym ,moduł sterowania silnika przechodzi w stan awarii i stąd to zamulenie, kolego podłącz pod komputer i zobacz jakie masz błędy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawdopodobnie masz problem z wtryskiem sterującym.Spróbuj wypiąć kostkę od niego i wpiąć spowrotem może coś nie kontaktuje lub jest uszkodzony.Wtedy nie wysyła sygnału i takie coś się dzieje.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
tak jak pisaliscie padl wtrysk sterujacy we wrzesniu go mienialem kupilem uzywany za 160 zl bo ciekl dzis podlaczylem stary i kontrolka zgasla nie wiecie czy z silnika 2.0d 136 KM bedzie sie nadawal taki wtrysk bo do takiego mam dojscie ale go jeszcze nie widzialem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od 2.0 d nie podejdzie.

Jeżeli auto nie straciło mocy i nie ma innych skutków ubocznych to jeżdżąc ze świecącą lub migającą kontrolką DDE nic się nie dzieje i nic nie popsujesz.Tam w środku jest cewka która wysyła sygnał i jak znam życie to po podpięciu pod komputer diagnostyczny wyjdzie Ci "kąt wtrysku 0".

ec2Wze6.jpg