Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiem ze temat byl juz poruszany wielokrotnie ale czy moglby mi ktos lopatologicznie raz na cale zycie powiedziec wymiary glosnikow do E36 limuzyny ? :modlitwa:
po co pic i jechac, jak mozna zapalic i odleciec
Opublikowano

z przodu pod nogami 13

na tylnej szybie 10

a w drzwiach widać i nie zmieniał bym

są też jakieś przelotki na tylną szybę do głośników owalnych ale to już inna bajka

Opublikowano

pytam z tego powodu bo poprzedni wlasciciel... wzial ze soba caly sprzet audio :) mowil mi to ale myslalem ze mial na mysli radio a on zawinal tez wszystkie glosniki a ja nie sprawdzalem :duh: no i teraz musze kupic wszystkie glosniki :wink:

a dzis jade po radyjko :mrgreen: pioneer deh3730 :dance:

Opublikowano

dobra pany! :) "radyjo" juz mam, ale wygenerowalo to u mnie kolejny problem.... :mad2:

audiofilem zadnym nie jestem i jezeli chodzi o te sprawy to nie mam zielonego pojecia tak wiec prosze sie nie smiac tylko grzecznie wytlumaczyc! :modlitwa: :cool2:

problem polega na tym ze u mnie w samochodzie kable zakonczone sa kostka co to ma okrogle za przeproszeniem dziury :mrgreen: a kostka w radiu ma bolce takie hmmm prostokatne jakby :wink: no i tu rodzi sie moje pytanie jak to [bAD] podlaczyc?! :mad2:

Opublikowano
musisz wybrac sie na wycieczke do sklepu i kupic taką przejsciówke.tak zeby ci pasowała do gniazda instalacji BMW i do radia w tym przypadku do pioneera,i tyle..
Opublikowano

:oops: to ma sens... :mrgreen:

a nazywa sie to jakos? :) albo te dwie kostki maja jakies nazwy? czy pani/panu w sklepei tez bede musial opowiadac o dziurkach i innych prostokacikach? :mrgreen:

Opublikowano

radio podlaczone, glosniki tez wszystko dziala jak nalezy.... wszystko POZA.... radiem :) tzn w sensie doslownym, chyba powtarzam CHYBA (bo kompletnie sie na tym nie znam) znalazlem kabel od anteny ale koncowka nie pasuje do radia wiec musze znowu chyba kolowac jakies przejsciowki...

a tak na marginesie za ta kostke zaplacilem 47 zeta !!!! wiem ze to cholernie drogo ale poprostu juz nie moglem sie doczekac zeby odpalic moje nowe radyjko :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
czy mozna jakims "domowym" sposobem zrobic tak zeby radyjko mi gralo bez kluczyka w stacyjce? jest do dosyc upierdliwe... :duh:
Opublikowano
plus masz podłączony do stacyjki musisz wziąść plusa z czego innego .
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano
czy mozna jakims "domowym" sposobem zrobic tak zeby radyjko mi gralo bez kluczyka w stacyjce? jest do dosyc upierdliwe... :duh:

Wdlg mnie dobre rozwiazanie dla zapominalskich. Zabezpiecza aku przed wyczerpywaniem :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszytskich

Temet jak najbardziej intersujący każdego posiadacza E36. Informacje są rozsiane po wielu postach, ale ten jest najlepiej nazwany.

więc tak :

w standarcie dostajemy 6 głośników chyba wszystkie nokii ( co mnie troszkę zaskoczyło :shock: )

z przodu :

przy stopach 13cm i tweetery w dzwiach

zestaw jest z tego co się naczytałem (AudoFilem nie jestem) całkiem niezły i niema sensu go zmieniać chyba że na coś z bardzo wysokiej półki. Głębokie otwory na 13cm prawie każdy głośnik powinien wejść.

U mnie coprawda przy większych basach coś jak 50centów coś charczy ale odziwo tylko na zewnątrz w środku bardzo ładnie. Sprawdzałem czy jest tam coś może do skręcenia ale nic nie znalazłem.

Tył:

dziwne głośniki 10cm w plastikowych obudowach.

Grają jak materiał z którego są zrobione obudowy.

I tu zaczyna się moje pytanie:

Mam sedana i jak by tego było mało to czasem wydaje mi się że to wersja ciężarowa bo mam blachę za fotelami z tyłu. Słyszałem że są wersje z otworem na narty, ale ja mam tylko blachę.

Myśałem że wstawię sobie subwoofer i będzie mi ładnie grało. No właśnie ale kto będzie lepiej słyszał łupanie ja czy przechodnie??

A może ktoś wypowie się nad wymianą tylnych głośników na 6x9" jak to gra i czy warto.

Szczytem marzeń było by gdyby ktoś zrobiło foto-story z instalacji tego, z wszelkimi informacjami gdzie można dostać takie adaptery do głośników 6x9.

I czy warto!!

Opublikowano

witajcie,

nie chcialem zakladac nowego topicu wiec zapytam tutaj :cool2:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62469726

Co sądzicie o takich glosniczkach, chcialbym je wzucic z tylu do e36 zamiast oryginalnych. Myslicie ze będą ładnie grały? Lub moze jakie polecacie w tej cenie (tylko chcialbym 3 drozne bo bardzo brakuje mi sopranu z tyłu :mrgreen: )

Jesli mozecie to prosze o szybkie odpowiedzi bo chcialem je juz kupić ale mowie ze jeszcze tu specow zapytam :cool2:

Z gory thx!!

Opublikowano
powinny fajnie grac. Ja mam u siebie w sedanie zalozone JBL podlaczone pod wzmacniacz i fajnie to gra. Radio sobie z nimi niezabardzo radzi. Teraz pracuje nad systemem przednim :mrgreen:
Opublikowano
powinny fajnie grac. Ja mam u siebie w sedanie zalozone JBL podlaczone pod wzmacniacz i fajnie to gra. Radio sobie z nimi nieradzi(moze to jest kwestia kabli). Teraz pracuje nad systemem przednim :mrgreen: