Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie powstał duzy problem a mianowicie skradziono torebke żonie w której był miedzy innymi dowód rejestracyjny od BMW i kluczyki , moje pytanie dotyczy tego-ile kosztuje stacyjka w serwisie , zamki do dzrzwi i co najwazniejsze kluczyki,no i oczywiście montaz i napewno jakieś tego wszystkiego przeprogramowanie , myśle ze koszt będzie dość spory , pozdrawiam :mad2:
Opublikowano
O ile się nie mylę to w serwisie mogą tak przeprogramować kluczyk który posiadasz że ten ukradziony będzie bezużyteczny, a więc nie ma potrzeby robienia nowych zamków. Zadzwoń i zapytaj bo nie jestem pewien na 100%
Opublikowano
To się da zrobić... Wykasują klucz z EWS i po grzybach... Nowy klucz z guziorami to koszt ok 600-700 PLN, bez względu na to, czy robisz go w ASO, czy u jakiegoś "kluczarza". Problem jednak w tym, że mimo braku możliwości uruchomienia auto może zostać otworzone mechanicznie np. w celach rabunkowych... Ale jak ktoś ma taką potrzebę to szybę też można pokonac...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
pewnie tez mozna rozebrać zamki i same zapadki powymieniać a klucze są z trzema przyciskami

No to jasne, ale skoro zapadki to wypadałoby pod nową konfigurację zapadek przefrezować klucze... Poza demontażem wkładek (zamek drzwi, stacyjka, zamek schowka, zamek bagażnika i ewentualnie dwa zamki oparcia tylnego) taka operacja to ok. 30-50 PLN od wkładki

Jedyne

Opublikowano
jest w Gdańsku facet który dorabia klucze samochodowe wymienia zapadki , to zawsze będzie moze taniej jak w serwisie tylko ciekawe jak z programowanie kluczyka tego EWS,pozdrawiam
Opublikowano
jest w Gdańsku facet który dorabia klucze samochodowe wymienia zapadki , to zawsze będzie moze taniej jak w serwisie tylko ciekawe jak z programowanie kluczyka tego EWS,pozdrawiam

A schowek przed kolanami pasażera? A - jeśli masz składane oparcia - wkładki blokady po obydwu stronach?

Z programowaniem EWS, a raczej "wczytania" dodatkowego klucza do EWS nie ma problemu i można to zrobić w ASO lub u szanującego się "kluczarza"...

Jedyne

Opublikowano
jade porozmawiać dziś z tym gościem zobaczymy co sie da zrobić facet jest chyba specem w tych sprawach posiada równiez koncesje MSWIA to musi być coś warty i coś się chba zna,pozdrawaim
Opublikowano

Witam

Miałem podobny problem i przechodziłem tą procedurę z samochodem tylko że mi nie ukradli dokumentów.

Najpierw musisz wyrobić nowe dokumenty do samochodu, ponieważ w serwisie mają taką procedurę że musisz im okazać dokumenty że jestes jego właścicielem.

Zgłaszasz się do serwisu z samochodem i dokumentami ( niestety jeśli nie masz kluczyków to tylko laweta) i oni mając samochód i dokumenty w ciągu 7 dni roboczych sprowadzają ci nowe kluczyki a stare wykasowuja z komputera więc starym kluczem już samochodu nikt nie zapali.

Opublikowano
Juz wszystko wiem serwis ściąga kluczyk za 650 zł mam pecha to jest najdrozsza wersja , zmieniają oprogramowanie w komputerze na nowe koszt ok 350 zł i kluczyk który jest gdzieś jest bezuzyteczny,nigdzie indziej tego zrobić niemozna bo ponoć mercedes i BMW,niedaje pozwolenia nikomu na kodowanie i jakie kolwiek zmiany , chciałem znienic zapadki w zamku to i tak musiałbym jechac do serwisu na zmiane oprogramowania , pozdrawiam
Opublikowano
Witam niemialem takiego problemu ale kupilem auto z jednym kluczykiem i w serwisie na ojcowskiej w warszawie podpieli mi pog kąpa i okazalo sie ze mam 6 kluczyk zdebialem ale czlowiek powiedzial ze te 5 ktore nie mam to morze zablokowac tak ze bedą bezuzteczne i tak zrobil a propo wymiany wkladek to odłączylem zamek w dzwiach tak ze jak ktos bedzie chcial mi zawinac z grata to bedzie mu sie krecil kluczyk w zamku wiec jak chcesz to zrobic to nie wymieniaj wkladek i tym podobne tylko odłącz zamek a otwierac bedziesz z pilota .Pozdrawiam
Opublikowano
dokładnie powiedzieli mi to samo ze kluczyk który jest gdziś będzie nieaktywny ,ale z tymi zamkami musze pomyśleć to moze być niezle przynajmniej na jakiś czas na początek , pozdrawiam