Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy elektryczna szyba przód prawy domyka się w e34 automatycznie po krótkim wciśnięciu włącznika, czy trzeba trzymać włącznik aż do pełnego zamknięcia. Zastanawiam się czy mam uszkodzony moduł komfortu czy ten typ tak ma?

Auto z 95 jeżeli ma to znaczenie.

Pozdrawiam

Opublikowano

zauwazylem u mnie to samo, moja szyba zamyka sie automatycznie po lekkim wcisnieciu guzika, natomiast pasazera trzeba trzymac az zamknie sie do konca.

ale czy jest to prawidlowe dzialanie, nie wiem.

pozdr

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
zauwazylem u mnie to samo, moja szyba zamyka sie automatycznie po lekkim wcisnieciu guzika, natomiast pasazera trzeba trzymac az zamknie sie do konca.

ale czy jest to prawidlowe dzialanie, nie wiem.

pozdr

i w 5 i teraz w 7 mam idetycznie wydaje mi śie że to normalne :)

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano
Dziękuję. W takim razie mam wszystko OK. Podejrzewam, że to ze względów bezpieczeństwa, żeby głowy albo palców pasażerowi nie obciąć :)
Opublikowano
witam. panowie wszyscy macie cos zepsute z tymi szybami powinny sie domylac wszystkie ja man 740 e38 domykaly sie wszystkie a od jakiegos czasu szyba od kierowcy sie nie domyka automatycznie tylko musze tszymac przycisk
Opublikowano
Witam raczej jest coś zepsute bo ja mam tak samo ale po odłączeniu aku przez jakiś czas szyba od strony pasażera działa tak samo jak kierowcy wiec raczej tak nie pwinno być
tylko bmw od 20 wiosen
Opublikowano
w uszczelce szyby jest czujnik podejrzewam ze to jego wina ze jedna szyba mi sie ne domyka bo ostatnio zauwarzylem ze druciki w tym czujniku sa przerwane
Opublikowano

Nie wiem jak w e36 ale w e34 krańcówka jest w okolicach siłownika szyb.

I nadal nie wiem jak powinno działać to domykanie. Zdania podzielone.

Opublikowano
W e36 coupe(nie wiem jak w sedanie)obie szyby się dosuwają "na raz" czyli po krótkim wciśnięciu.W e34 i e32 zamyka się tylko szyba od kierowcy.W nowszych modelach jak e38,e39 zamykały się już tak wszystkie 4

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

witam

u mnie od strony pasażera trzeba trzymać do końca az się zamknie, od strony kierowcy wystarczy raz nacisnąc :D

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
u mnie otwierają się obie przednie po krótkim sygnale. żeby zamknąć szybę pasażera trzeba trzymać palcem,no ale u mnie coś nie łączy w przycisku i może to przez to.
Opublikowano
witam ok napisze jeszcze raz :mad2: w e36 domykaja sie obie przednie nie wiem jak tylne. w e34 domykaja sie wszystkie jesli tylne sa elektryczne. w e32 domykaja sie napewno wszystkie!!! e38 i e39 tez wszystkie jesli ktoras wam nie dziala to jest cos padniete!!!!! w sobote bede robil swoja baske bo nie domyka mi sie szyba kierowcy jak dojde do tego co sie stalo to napewno napisze!!!! pozdro!!!!
Opublikowano

Dziękuję za pomoc. Ze względu na różne opinie poszukałem instrukcji obsługi i okazuje się ,że tam jasno jest napisane: w e34 automatycznie domyka się tylko szyba kierowcy pozostałe z palca. Tych co nie wiedzą tylko zgadują proszę o nie wprowadzanie w błąd innych. Jako dowód link do instrukcji:

http://www.bmw-klub-lodz.com.pl/galeria/stop/model/e34/19/54

I temat zamknięty:)

Pozdrawiam

Opublikowano
w e36 domykaja sie obie przednie

tak jak napisałem wcześniej

w e32 domykaja sie napewno wszystkie!!!

totalna bzdura...

e38 i e39 tez wszystkie jesli ktoras wam nie dziala to jest cos padniete

zgadza się

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat