Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie, prawdopodobnie mam to do wymiany, bo jak jadę bo jakiś nierównościach czy np. przejeżdżam przez przejazd kolejowy to nic nie puka, zaczyna walić jak wjadę w jakiś dołek czy jadę szybko i jakaś nie równość jest to wtedy wali jak by w bagażniku ktoś walił w pusty kanister, wiec stawiam na te gumy (wyeliminowałem grzechotanie rożnych rzeczy w bagażniku), czyli ewidentnie jak dobija amortyzator do końca mocowania...

Moje pytanie to takie czy da rade "domowym" sposobem się upewnić ze to na pewno to, bo do mechanika daleko a na stacje diagnostyczna jechać nie chce bo i tak mało kiedy oni tam trafnie oceniają usterkę....

Opublikowano

Jezeli masz wybite gorne lozysko amortyzatora to musisz dostac sie tak aby zlapac za gore amorka i zobaczyc czy ma luz.

Ja jednak wole stacje diagnostyczna i patrzyc mechanika na rece. Mozesz odczepic tapicerke pojechac na stacje i na szarpakach bedzie widac jak amortyzator pracuje w mocnowaniu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolego miałem dokładnie te same objawy co Ty. i okazało aie do wymiany ta czesc co o niej własnie piszesz. Mozesz to spr w nastepujacy sposób: Od srodka czyli od bagaznika dojsc do górnego mocowania amortyzatora i za ten wystajacy u góry gwint poruszac, u mnie sie ruszał no i jeszcze jeden sposób. dzwignac auto na lewarku tak zebys miał dojscie do amora i odbojem uderzac w góre i mnie pukało. Pozdrawiam

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja jestem właśnie po wymianie, wczoraj dwie godziny rozbierałem tapicerke aby się dostać do śrub od góry. W sumie prosta sprawa ale przydaje się kanał wtedy nie ma problemu z odkręceniem śruby na dole amortyzatora. Pomyśl za wczasu o podkładkach pomiędzy tym mocowaniem, a blachą nadkola. Stare zapewne się rozlecą bo są papierowe /tak wynika z opisu i tego jak się zachowują w kontakcie z rekami/.

I jeszcze jedno, jak masz mocno wybite te gumy to przygotuj się na wode/gline i kupe marasu na nadkolu w bagażniku.

Poszukaj wersje HD MYLE, ja kupiłem po 28zł/szt.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam podłączam się pod powyższy post ponieważ mam ten sam problem, dziś mechanik stwierdził, że górne mocowanie tylnego prawego amortyzatora jest do wymiany czy tu chodzi o tę poduszkę amortyzatora?? czy jakiś cały mechanizm mocujący bo nie wiem za bardzo o co chodzi, z góry dzięki za podpowiedź
Opublikowano
no i ja wymieniłem te poduszki na meyla hd :) ale w moim kombi to myślałem że mnie coś trafi bo cały bagażnik w drobny mak rozebrałem zanim zobaczyłem śruby poduszki :) ale poprawia dużo :)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI