Skocz do zawartości

Giełda samochodowa w Essen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,czy kupował może ktoś autko na giełdzie w Essen?? Zamierzam tam się wybrać w przyszłą sobotę po E46 320d i mam parę pytań!!!

1.jak wygląda ta giełda,czy panuje tam duży bałagan

2.jak jest z tym brifem, z wyrejestrowaniem auta w Niemczech czy to idzie automatycznie jak kupujesz tablice?

3.jakie są ceny tablic

Z góry dziękuje za odp :modlitwa:

P.s pierwszy raz tam chcę jechać

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano

Ja bym tam napewno nie pojechal, w wiekszosci same handlarze typu araby, turasy ,ruski itd, praktycznie ze swieca szukac prywatnych. Na twoim miejscu bym poszukal na scoutach lub mobilu kilka-kilkanascie ofert od osob prywatnych w danym regonie , no i od jednego autka do nastepnego.

I do skutku az trafisz na ta wymarzona. Ceny tablic to zalezy od regionu i czy bedziesz bral czerwone czy zolte, ale srednio zolte 70eur a czerwone 130eur.

Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano

no i euro teraz tanie to napewno wyjdziesz na tym najlepiej

w Niemczech to same igiełki sprzedaja :)

Opublikowano
  • Autor

kolego jak masz tak odpowiadać i się naśmiewać to lepiej nie odzywaj się !!!!!! :naughty:

Opublikowano

kolego jak masz tak odpowiadać i się naśmiewać to lepiej nie odzywaj się !!!!!! :naughty:

No, ale trzeba przyznac, ze tak calkiem pozbawiony racji ten post nie byl :lol:

Na takiej gieldzie mozna spotkach tylko roznych cwaniakow i handlarzy, nietrudno jest tam wejsc na jakas mine. Nikt "normalny" tam swojego samochodu nie sprzedaje, wiec radze wziac ze soba dobrych doradcow, korzy maja pojecie o kupowaniu takiego samochodu.

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
Dlaczego akurat Essen masz tam sie gdzie przekimac do Berlina masz pare setek km mniej a duzo wiekszy wybór, czerwonych tablic nie musisz kupować teraz możesz przyjechać na żółtych (taniej)ale ten kurs euro ,ja bym sie wstrzymał
Opublikowano
Ja bylem na gieldzie w Monachium to araby w czasie jazdy za klamki łapali jak jakis Niemiec prywatnie przyjechal sprzedac :D . Raz bylem ze 30 min i nie widziac sensu wrocilem przegladac ogloszenia na necie.
Opublikowano
  • Autor
Dlaczego akurat Essen masz tam sie gdzie przekimac do Berlina masz pare setek km mniej a duzo wiekszy wybór, czerwonych tablic nie musisz kupować teraz możesz przyjechać na żółtych (taniej)ale ten kurs euro ,ja bym sie wstrzymał

kolego a w Berlinie wykupie tablice i ubezpieczenie na giełdzie????? Bo słyszałem że jest taka możliwość tylko w ESSEN?????

Opublikowano
Nie ja czekałem do poniedziałku na otwarcie urzedu,ewentualnie laweta
Opublikowano
Jesli auto masz juz wymeldowane, a posiadasz zolte tablice to mozesz zaraz jechac do kraju. Nie musisz czekac do pon.
Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano

witam

ja mimo że w ubiegłym roku też zmieniałem samochód i mieszkałem przez dwa tygodnie u rodziny w Essen to wszyscy odradzali mi giełdę ,słyszałem różne historie o sytuacji panującej tam i wyperswadowali mi to

hej

Opublikowano
Najlepiej szukaj w miastach gdzie BMW ma swoje fabryki tam naprawde jest w czym wybierać. Mieszkałem chwile w niewielkim Digolfing i sam komis przy salonie bmw miał kilkadziesiąt E46.
Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzięki koledzy za odpowiedzi,widze że muszę się zastanowić czy warto udać się na tą giełdę!!!!
Opublikowano
Również odradzam kupowanie na giełdzie, najlepiej z neta szukać i kilka aut dość blisko siebie znaleźć i w drogę ..... :D
Opublikowano
Mam znajomego w Essen który mi zdecydowanie odradził tą giełde. Powiedział że tam napewno nie wejdzie, bo można już nie wyjść. Auta z ogłoszeń w gazetach są już praktycznie sprzedane zanim uda Ci się kupić gazetę. Sam tak szukał samochodu. Pomimo tego ze kurs euro spada to wyjazd będzie opłacalny dopiero jak spadnie poniżej 4-3,80zl. Faktem jest że, naszym handlarzom nie ma co wierzyć ale może coś znajdziesz w PL.
Opublikowano
I nie daj się w ciągąć na gieldzie w grę w "trzy karty"