Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Krótko - chciałem się podzielić doświadczeniem:

Instalacja LPG II gen podczas wystrzału (według opinii mechanika) uniósł się zawór ssący i uderzył w tłok skutkiem czego pękła głowica.

W sumie zrobiłem autem od kupna 36 tys km i to co zaoszczędziłem na różnicy cen między PB a LPG to zostawiłem w warsztacie za drugi silnik wraz z robotą.

W tej chwili jeżdżę bez gazu ( w czwartek 19 marca montuję sekwencję) i nie widzę różnicy między M50B25 z gazem II gen a M50B20 bez gazu a nawet wydaje mi się ze ten dwulitrowy lepiej jeździ od tego dwuipółlitrowego.

PS. - Nadal uważam że BMW to super autka :D

Opublikowano

montujcie, tylko odpowiedni gaz do silnika, w wypadku M50 sekwencja i lepiej, do starych jak m20 spokojnie wystarczy blos

inny gaz w buni to proszenie się o problemy

Opublikowano
albo ja jestem ze sredniowiecza albo gaz to jajgorsze co moze byc w samochodzie :!:

to chyba jesteś ze średniowiecza :mrgreen: :mrgreen:

albo po prostu nie miałes doczynienia z dobrą instalacją gazową :twisted2: :twisted2:

Opublikowano

hehe :mrgreen:

Jak myślisz, w toyotach do silników vvti serjnie montuja dobre czy kiepskie instalki lpg ??

Opublikowano

Jak myślisz, w toyotach do silników vvti serjnie montuja dobre czy kiepskie instalki lpg ??

hmm szczerze to nie mam pojęcia, nie jeżdże takim czymś, ale myślę że i tak nie ma co tu porównywać, gdzie BMW a gdzie Toyota :mrgreen:

Opublikowano

jedno i drugie jest bardzo dobre (oczywiscie becia lepsza ) :hand:

w toyotach po 50 tys z instalacja juz do roboty głowica od czego nie musze chyba mowic. tam tez sa juz zmienne fazy rozrzadu co chyba kazdy wie ze nie znosza gazu. bez faworyzowania silniki hondy jak toyoty czy bmw powinny poł miliona robic bez remontu, to teraz ty pojezdzij na gazie i napisz po ilu km bedziesz robił generalke ;P

nikomu zle nie życze :twisted2: pozdro dla gaziarzy

Opublikowano
Witam

nie widzę różnicy między M50B25 z gazem II gen a M50B20 bez gazu a nawet wydaje mi się ze ten dwulitrowy lepiej jeździ od tego dwuipółlitrowego.

Miałem kiedyś E34 535i z jakimś tam śmiesznym gazem , to dobra 2.5 170km jechała praktycznie podobnie do mojej ;D. Teraz mam V8 i nigdy w życiu nie założę gazu. Pozdro

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
Opublikowano
ja tez mam V8 530i na Pb i nie zamierzam jej gazowac, ale mam tez 518i z gaziorem, która ma juz prawie 440 tys km w tym jakies 160 tys na gazie, bez remontu i jezdzi wysmienicie. Dlatego nigdy nie zgodze sie z kims kto mowi ze gaz to najgorsze co moze byc w samochodzie. Trzeba po prostu umieć dbać o silnik z gazem no i miec odpowiedno dobraną instalację - to wszystko...
Opublikowano
albo ja jestem ze sredniowiecza albo gaz to jajgorsze co moze byc w samochodzie :!:

jestes ze sredniowiecza

w toyotach po 50 tys z instalacja juz do roboty głowica od czego nie musze chyba mowic

518i z gaziorem, która ma juz prawie 440 tys km w tym jakies 160 tys na gazie, bez remontu i jezdzi wysmienicie

wyciagnij wnioski sam i nie porownuj toyoty do BMW

a jak autor posta montuje wybuchowe tatalajstwo do M50 to co sie spodziewac kolektor pewnie by mu rozwalilo nastepnym razem

ale jak widac do LPG sie nie zrazil bo montuje sekwencje -jedyne sluszne rozwiazanie w tym wypadku

Opublikowano

daro3 a co to za porównanie i w jedym i w drugim przypadku dobra i dobze zamontowana instalacja i regularny serwis gwarantuja bezawaryjna jazde tak samo jak na PB

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano

ludzie 21 wieku rozumiem.. poprostu nie stac was na paliwko dlatego wachacie ten swoj gazik z wypasionymi instlacjami po kilka tysięcy złotych.. fajna sprawa podjechac na stacje.. podlaczyc sie pod dystrybutor... sory zazwyczaj robi to ktos za was.. moze dlatego gaz zakładacie ?? :mrgreen:

Kazdy CHWALI TO CO JEGO normalne

ja chwale benzyne bo mam benzyniaka

diesel powie ze ropa jest najlepsza

a wy... GAAAAAAAAZ

szacun nara

Opublikowano

zacznij robić 30 czy 40 tysięcy kilometrów rocznie to sam polecisz gaz założyć, jak miałeś jakieś badziewie zamontowane przez jakiegoś głąba to się nie dziwię że narzekam na gaz

podstawa to dobry gazownik, dobra instalka i dbanie o instalację, wtedy nie ma problemów

Opublikowano
zacznij robić 30 czy 40 tysięcy kilometrów rocznie to sam polecisz gaz założyć

trafione stwierdzenie :cool2:

ja np dużo jeżdżę, bo mam taką pracę, w ciągu miesiąca ok 4000-5000 km, na gaz wydaję ok 800-900zł, na Pb wydałbym ok 2000zł i to jest odpowiedz na twoje pytanie

moze dlatego gaz zakładacie ?? :mrgreen:

zresztą każdy ma prawo robić ze swoim autem co chce i jak ktoś sobie życzy może założyć sobie nawet instalkę I gen i nikt mu tego nie zabroni :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

CZesc

a jak autor posta montuje wybuchowe tatalajstwo do M50 to co sie spodziewac kolektor pewnie by mu rozwalilo nastepnym razem

nie nie taką kupiłem z tym gazem, kłopoty się zaczęły po przeglądzie instalacji.

ale jak widac do LPG sie nie zrazil bo montuje sekwencje -jedyne sluszne rozwiazanie w tym wypadku

No dokładnie, na sekwencji powinno być OK.

Opublikowano
jeszcze raz napisze dobra i dobże załozona instalacja oczywisćie z dbałościa o serwis ,tzn regulacja luzów zaworowych,świece kable WN,wymiana filtrów,i regulacja samej instalacji i na LPG jezdzi śie tak samo jak na PB tylko taniej :D ,oczywiście niemozna zapomnieć otym ze tylko sprawny silnik na PB da bezproblemową jazde na LPG a teraz koniec oftopu pozdrawiam

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring