Skocz do zawartości

Dziwny problem z zasilaniem / brak prądu z akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

dzisiaj miałem bardzo dziwny przypadek otóż:

wyjechałem spod pracy zapalił jak co dzień bez żadnego problemu, później gasiłem i odpalałem kilka razy wszystko było ok aż tu nagle wsiadam do autka przekręcam kluczyk w pozycję 2 wszystkie kontrolki się zapaliły i nagle zgasły, przez 5 minut brak reakcji na kluczyk nie działało po prostu nic, później zapalała się 1 kontrolka w pozycji 1 (kontrolka airbag) w pozycji 2 zapalały się 3 kontrolki po czym 2 gasły, po zamknięciu drzwi pasażera (kłapnięciu) wszystko wróciło do normy więc próbuje odpalić i to samo czyli kontrolki mignęły i 0 reakcji, kłapnąłem jeszcze ze 2 razy i samochód odpalił co to może być? może kable od akumulatora idą gdzieś w okolicach drzwi i tam należy szukać przyczyny?

Pozdr

karolr

Opublikowano
  • Autor
ale nie działało nic, nawet to co działa bez kluczyka tj. podświetlenie wnętrza, centralny zamek, bagażnik, światła itp
Opublikowano
Witam, miałem taka samą sytuację. U mnie był winny akumulator.Trzpień do którego przykręca się kleme obluzował sie w środku w akumulatorze i nie łaczył. przy przekręceniu kluczyka kontrolki się zapalały , ale gdy przekręcałem na rozruch to wszystko gasło. czsami odpalał gdy styki sie (posklejały).
Opublikowano
hej u mnie bylo podobnie z tym ze wszystko dzialalo na pierwszy rzut oka, a przy próbie odpalenia gasło wszystko, wylaczylem kluczyk i znowu wszystko bylo. Przeczyscilem klemy i poskrecalem mocniej bo byly luzne i przy duzym poborze pradu rozlaczalo sie :)
Opublikowano
Witam u mnie ten sam problem,wczoraj zaparkowałem pod domem turbo stygło i nagle przestało grac radio i zapalila sie lampka podsufitki. Zgasiłem silnik poszedłem do domu.Dzis chce odjechać a tu nawet z pilota sie nie otworzył. Też nic nie działa,cisza i ciemność. :cry2: Czekam na kumpla i jego baterie+kable może pomoże.Mam nadzieje że nic sie nie popaliło,bezpieczniki całe. Nie chce znowu lawety pod blokiem :mad2: :oops:
Opublikowano
Witam u mnie ten sam problem,wczoraj zaparkowałem pod domem turbo stygło i nagle przestało grac radio i zapalila sie lampka podsufitki. Zgasiłem silnik poszedłem do domu.Dzis chce odjechać a tu nawet z pilota sie nie otworzył. Też nic nie działa,cisza i ciemność. :cry2: Czekam na kumpla i jego baterie+kable może pomoże.Mam nadzieje że nic sie nie popaliło,bezpieczniki całe. Nie chce znowu lawety pod blokiem :mad2: :oops:

Na kablach zapalił i jest ok.. co sprawiło że sie rozładował?Nie chce powtórki z rozrywki