Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

samochod stał 3tyg nie jezdzony. e32 v8. ostatnio odpalam jade i caly czas hamuje z abesem, przy delikatnym nacisnieciu pedalu hamulca. oczywiscie na suchym asfalcie

na poczatku abs zalaczal sie calkowicie, teraz po tygodniu uzywania samochodu delikatnie ,ale nadal czuc pod nogą ze sie zalącza.

spotkal sie ktos z taka dolegliwością?

bylem sprawdzic bledy na komputerze, nic nie wyszlo:/

dziekuje za pomoc

Opublikowano

Jak kupiłem samochód cały czas świeciła mi się kontrolka abs. Zastanawiając się dlaczego system nie działa - znalazłem ze mam odcięty jeden z czujników (przecięty kabel). Postanowiłem go podłączyć. Od tamtego czasu abs działał mi tak jak Tobie, więc ponownie go rozłączyłem i tak do tej pory jeżdże (bez ABS) :P

Podejżewam, że skorodowały wcięcia na piaście przy którymś czujniku i złe sygnały wysyła (czy coś w tym stylu), ale na razie nie mam czasu za to się zabrać...

a nie czuć, że ten abs działą tylko na jedno koło ??

Ja miałem takie uczucie... Możesz rozwinąć myśl? :)

Pozdro

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png
Opublikowano

hmm u mnie z abesem hamują wszystkie kola:(

kontrolka abs sie nie swieci, nie miga podczas jazdy.

zeby wylaczyc calkowicie abs wystarczy odpiać jeden z czujnikow?

nie wydaje mi sie, we wczesniejszej e32 gdy tak zrobilem to kolo hamowalo przez co uszkodzilem uklad kierowniczy :mad2:

Opublikowano
jak moge wyłączyc calkowicie abs?? bezpiecznik? wyciagniecie komputera? jezeli cos z tych rzeczy to prosze mnie naprowadzic gdzie dokladnie znajduje sie ten bezpiecznik lub komputer:)
Opublikowano
To na pewno czujnik, sam miałem coś takiego w swoim aucie, częściej padają z tyłu(przewody pękają), aby wyłączyć ABS możesz po prostu odpiąć jeden z czujników, kontrolka się będzie świeciła, ale ABS nie będzie już działał, jednak nie polecam tej metody, to ciężkie auto i w przypadku gwałtownego, niespodziewanego hamowania łatwo o pośliżg,szczególnie na mokrym.