Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolega pyta czy warto, chyba chodzi o jakość/cena, a nie czy się podobają. Światła firmy Depo, więc nie jakiś najgorszy NoName. Taniej ciężko będzie takie dostać. Ale czy warto wydawać tyle papieru na światła do E30? Nie lepiej same nowe szkła kupić? Będzie rozsądnie cenowo, klasycznie i bez rzeźby.
Opublikowano

Zgadza interesuje mnie stosunek jakość/cena,

i czy np już ktoś montował je, czy są jakieś plusy i minusy

i najważniejsze jak świecą

chodzi mi przede wszystkim o zakup nowych lamp, wymiana szkieł soczewek itd. one maja już 18lat wiec wszystko już jest wyeksploatowane

Opublikowano

Kolego gdzieś na forum był opis któregoś z użytkowników e34, który czyścił u siebie soczewki i efekt był naprawdę bardzo dobry, więc może lepiej zamiast wykładać tyle pieniędzy, rozbierz reflektory i wyczyść soczewki, jak tak bardzo chcesz ringi to kup na allegro i wsadź w te lampy, które masz.

EDIT: Wystarczyło wpisać w google i na samej górze jest wątek z innego forum. Przeczytaj ;)

Opublikowano

Kolega ja miałem lampy w bmw e36 firmy DEPO, uważam że są to lampy ze średniej pułki za przyzwoitą cenę, wykonanie ich było poprawne, wszystko pasowało, jeżeli chodzi o świecenie to tu była mała różnica zwłaszcza przy długich światłach ( bardzo duże rozproszenie do góry przez co krotki zasięg), ja bym Ci polecił jak kolega wyżej wyczyścić oryginał, zmienić klosze..... zawsze można se kupić zestaw HID i mieć ala xenon

Pozdrawiam

Opublikowano

oczywiście tylko jest jedno ale, to jest nielegalne w Polsce, montujesz na swoją odpowiedzialność, policja może zabrać dowód rejestracyjny, po prostu coś za coś!!!!!

Powiem Ci tak ja u siebie mam w oryginalnych lampach za krótkie światła zamontowany zestaw HID od jakiegoś roku przegląd przeszedł ale po znajomości z policją nie miałem do czynienia bo nie zaglądali pod maskę, ale niby mają prawo...

pozdrawiam

Opublikowano
Kolega ja miałem lampy w bmw e36 firmy DEPO, uważam że są to lampy ze średniej pułki za przyzwoitą cenę, wykonanie ich było poprawne, wszystko pasowało, jeżeli chodzi o świecenie to tu była mała różnica zwłaszcza przy długich światłach ( bardzo duże rozproszenie do góry przez co krotki zasięg), ja bym Ci polecił jak kolega wyżej wyczyścić oryginał, zmienić klosze..... zawsze można se kupić zestaw HID i mieć ala xenon

Pozdrawiam

znalazłem taki zestaw

http://motoryzacyjna.pl/p25603-xenony-h1-8000k-zestaw

Warto to zamontowac??

Opublikowano

Pozdrawiam

znalazłem taki zestaw

http://motoryzacyjna.pl/p25603-xenony-h1-8000k-zestaw

Warto to zamontowac??

oczywiście ale można na allegro taki zestaw kupić za nie wiele wience niż 200 zł, ja kupiłem u super sprzedawcy jakiś rok temu za jakieś 220 zł razem z przesyłką i jestem bardzo zadowolony.......

Opublikowano

Ja mam takie lampy i sobie chwale bo świecą naprawdę dobrze!!

Jednak te ringi to jest porażka!! to nie są CCFL tylko cztery żarówki w5w do okola lampy. Bzdura a nie ring!!

Ja zamontowałem CCFL z allegro i efekt jest cool!!

Niestety dodatkowe 140 zł plus własna robota.

Natomiast ringi bez problemu pasują we wnękę między obudową a szkłem lampy.

Te lampy z "uśmiechem" trzeba mocno przerabiać.

Musze wrzucić(zrobić) nową fotę bo ta po lewej jest właśnie z tymi lampami od DEPO plus "białe" LEDowe postojówki.

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!